Απορρίφθηκε λόγω αρνητικής αξιολόγησης, κατά τον έλεγχο πληρότητας των δικαιολογητικών, η χρηματοδότηση του έργου ¨Αναβάθμιση του λιμένα της Ν. Μηχανιώνας¨, συνολικής δαπάνης 450.000 ευρώ.
Αυτά κατγγέλλει η δημοτική παράταξη "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ" του Θεόδωρου Τζέκου με σημερινή της ανακοίνωση.
Μάλιστα στην ανακοίνωση τονίζεται πως " δεν υποβλήθηκαν έγκαιρα μια σειρά δικαιολογητικών και εγγράφων, ύστερα και από δεύτερη μάλιστα προειδοποίηση και ενώ η πρόταση είχε υποβληθεί εδώ και αρκετούς μήνες", καταλογίζοντας ολιγωρία και ανεπάρκεια ή αδυναμία της διοίκησης του δήμου να καταθέσει ένα πλήρη φάκελο δικαιολογητικών.
Η ανακοίνωση της παράταξης "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ":

Όλοι γνωρίζουμε τις ανάγκες υποδομών και τις βασικές ελλείψεις που υπάρχουν στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, το οποίο φιλοξενεί μια δραστηριότητα ζωτικής σημασίας για την περιοχή και για όλο το δήμο μας. Οι εικόνες εγκατάλειψης και παραμέλησης ήρθαν και πρόσφατα στην επικαιρότητα. Τα αιτήματα των επαγγελματιών του χώρου και όλων των κατοίκων της Μηχανιώνας χρονίζουν, αλλά παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Δυστυχώς οι εξελίξεις δείχνουν ότι δεν πρόκειται σύντομα να αλλάξει η κατάσταση, ούτε με την σημερινή διοίκηση.
Η υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ¨ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ 2014-2020¨, για χρηματοδότηση του έργου ¨Αναβάθμιση του λιμένα της Ν. Μηχανιώνας¨, συνολικής δαπάνης 450.000 ευρώ, απορρίφθηκε λόγω αρνητικής αξιολόγησης κατά τον έλεγχο πληρότητας των δικαιολογητικών (diavgeia.gov.gr, ΑΔΑ: 66ΒΗ4658ΖΗ-ΓΣΑ).
Δηλαδή δεν υποβλήθηκαν έγκαιρα μια σειρά δικαιολογητικών και εγγράφων, ύστερα και από δεύτερη μάλιστα προειδοποίηση και ενώ η πρόταση είχε υποβληθεί εδώ και αρκετούς μήνες.
Η ολιγωρία, η ανεπάρκεια ή αδυναμία της διοίκησης του δήμου να καταθέσει ένα πλήρη φάκελο δικαιολογητικών θα στοιχίσει ακριβά στους κατοίκους του δήμου μας.
Από την αρχή είχαμε διατυπώσει στο συμβούλιο την μεγάλη προσοχή που πρέπει να δείξουμε στο θέμα αυτό, λόγω της αναγκαιότητας του έργου και να μην αποτελέσει η κατάθεση της πρότασης απλά ¨στάχτη στα μάτια¨ όσων διαμαρτύρονται για το χάλι του λιμανιού.
Για να συμμαζέψει μάλιστα η διοίκηση την αποτυχία της απόρριψης της πρότασης, θα προσφύγει κατά της απόφασης απόρριψης, τροποποιώντας την πρόταση και περιορίζοντας στο ποσό της μελέτης σε183.000 ευρώ.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της προσφυγής, η διοίκηση πρέπει να δεσμευτεί άμεσα ότι θα προχωρήσει στην λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του λιμανιού, ακόμα και με ιδίους πόρους, αφού φαίνεται ότι δεν μπορεί να απορροφήσει πόρους από αλλού. Οι κάτοικοι της Ν. Μηχανιώνας το απαιτούν και το δικαιούνται. Οι μεγαλεπήβολες υποσχέσεις για επενδυτές εκατομμυρίων με γυαλιστερές μακέτες δεν πείθουν κανέναν. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά....


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.