Εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821


Στο πλαίσιο του επετειακού έτους 2021 για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) διοργανώνουν εκδήλωση τιμής στο στράτευμα.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Από τα Καλάβρυτα στο Ναβαρίνο: Η στρατιωτική αφήγηση της Επανάστασης», θα πραγματοποιηθεί με διαδικτυακή μετάδοση την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, στις 17.30.

Μέσα από τις τοποθετήσεις των ομιλητών/ομιλητριών θα παρουσιαστεί η στρατηγική αφήγηση της Επανάστασης, κατά την πορεία της εξέλιξής της. Αυτή θα εξετάσει τα γεγονότα από γεωπολιτική και στρατιωτική οπτική, με μεθόδους και εργαλεία που χρησιμοποιούνται έως και σήμερα για τον σχεδιασμό και την ανάλυση στρατιωτικών δράσεων και επιχειρήσεων.

Με τη ματιά του σύγχρονου στρατιωτικού, μέσω της γεωπολιτικής ανάλυσης, του επιχειρησιακού σχεδιασμού, της ιστορικής έρευνας και της στρατιωτικής τέχνης, θα επιχειρηθεί η προσέγγιση του θέματος.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον χαιρετισμό του Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί της Στρατιωτικής Ηγεσίας.

Ομιλητές/ομιλήτριες στην εκδήλωση είναι οι εξής:

-Υποναύαρχος Δημήτριος Καβουλάκος ΠΝ, Διοικητής ΑΔΙΣΠΟ
-Σμήναρχος (Ι) Χαρίτων Χαρούσης, Εκπαιδευτής
-Πλοίαρχος Ιωάννης Σαμοθράκης ΠΝ, Εκπαιδευτής
-Συνταγματάρχης (ΠΒ) Αναστάσιος Μπλέτσας, Εκπαιδευτής
-Δρ. Αικατερίνη Μπάλλα, Μόνιμη Υπάλληλος

Της εκδήλωσης θα προηγηθεί υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ και της ΑΔΙΣΠΟ.

Η ΑΔΙΣΠΟ αποτελεί τη Σχολή επιμόρφωσης των στελεχών ανώτερου βαθμού των Ενόπλων Δυνάμεων και, παράλληλα, στρατιωτικό φορέα μελέτης θεμάτων γεωπολιτικού, στρατηγικού και επιχειρησιακού ενδιαφέροντος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.auth.gr/video/28821




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.