Η είδηση του θανάτου του κυρίου Άγγελου Κολλάρα προκάλεσε δύο σκέψεις.
Η πρώτη επανέφερε στη μνήμη μου τον χαμογελαστό και ευπροσήγορο συνδημότη μας που είχα την τύχη να είναι από τους πρώτους που γνώρισα όταν πριν πολλές δεκαετίες ήρθα μέτοικος στον υπέροχο Θερμαϊκό μας.
Ήταν το σημείο αναφοράς για την υγεία των κατοίκων των Νέων Επιβατών, ειδικά τα παλαιότερα χρόνια που οι γιατροί στην ύπαιθρο ήταν λιγοστοί. Ένας άξιος γιατρός που πρόσφερε τεράστιες υπηρεσίες στους συμπολίτες του, ίσως από τους πρώτους γιατρούς στον Μπαξέ. Μου θύμιζε μια άλλη αντίστοιχη ιστορική ιατρική μορφή, τον κ. Καρυωτάκη, σε μια άλλη επαρχιακή πόλη, που μεγάλωσα τα Μουδανιά.

Ο γιατρός Άγγελος Κολλάρας που έφυγε πλήρης ημερών, ήδη μας λείπει.
Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ιδιαίτερα στον συνεχιστή του, τον γιο του Πάνο, διακεκριμένο λοιμωξιολόγο, διευθυντή Παθολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ.

* Η δεύτερη σκέψη προήλθε από μια πρόσφατη συζήτηση με τον φίλο και συνεργάτη Γιώργο Νικολαΐδη που θέτει ως προτεραιότητα την επαφή με ανθρώπους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, από τους οποίους καλό θα ήταν να εκμαιεύσουμε και να κρατήσουμε μαρτυρίες τους για τον τόπο, τους ανθρώπους και τα γεγονότα παλαιότερων εποχών.



*φωτο από εδώ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.