Την παρέμβαση του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης προκάλεσε το ρεπορτάζ για τα στρώματα που πετάχτηκαν στο Γαλλικό ποταμό.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, δεκάδες νοσοκομειακά στρώματα είχαν πεταχτεί στις όχθες του Γαλλικού ποταμού από άγνωστο, μέχρι αυτή τη στιγμή δράστη. Που προφανώς όμως δεν θα είναι δύσκολο να ευρεθεί καθώς οι υπέυθυνοι του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου γνωρίζουν ποιός τα παρέλαβε μετά από την υποχρεωτική πράξη αχρήστευσης του υλικού που θα είχε προηγηθεί.
Το θέμα δημοσιοποιήθηκε μετά από την ανεύρεση της ρύπανσης από μέλη της οικολογικής ομάδας «Εχεδώρου Φύσις».

Τα στρώματα ανήκαν μέχρι πρόσφατα στο Νοσοκομείο, που μετά από ανακαίνιση προφανώς αντικαταστάθησαν. Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ προέρχονται από κλινικές Μονάδων Εντατικής και μονάδων Covid.

Ο εισαγγελέας εξετάζει εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της υποβάθμισης περιβάλλοντος, όπως και με ποιόν τρόπο κατέληξαν τα στρώματα στο σημείο. Επίσης θα πρέπει να εξεταστεί αν το υλικό είναι μολυσματικό και τις επιπτώσεις που θα έχει η απόθεσή του για την δημόσια υγεία.




πληροφορίες από ΕΡΤ3, "Περίμετρος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.