Είναι να απορεί κανείς με την αισιοδοξία που επιχείρησε να μεταδώσει ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, με αφορμή την συμμετοχή του σε ρεπορτάζ του 
Ράδιο Θεσσαλονίκη, για τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφηκαν σε έλεγχο που διενέργησε ο ΕΟΔΥ στην ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας.

Ως γνωστόν μετά την αύξηση των κρουσμάτων η διοίκηση της ιχθυόσκαλας αναγκάστηκε να επιτρέπει την είσοδο στις εγκαταστάσεις της μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ για Covid-19.

Και παρόλο που η αύξηση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου Θερμαϊκού είναι 200%, και την αναγνώριση του προβλήματος με αποδοχή ότι "Ξεφύγαμε πράγματι", όπως δήλωσε, δεν φαίνεται διόλου να ανησυχεί και ίσως δεν συμμερίζεται την έκδηλη ανησυχία των κατοίκων στη Μηχανιώνα.

Για να δώσουμε μια ρεαλιστική εικόνα της κατάστασης στην πόλη αρκεί να αναφέρουμε πως μεγάλος αριθμός των κατοίκων έχει σταματήσει να στέλνει τα παιδιά τους στα σχολεία.
Μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο κάτοικοι να ζητούν την εξ αποστάσεως διδασκαλία καθώς γνωρίζουν ότι πολλές οικογένειες έχουν τα κρούσματά τους ή και τους νοσούντες από τον κορονοϊό.

Εκείνος φέρεται να δηλώνει:

«Η ανησυχία υπάρχει στον κόσμο αλλά κατά την άποψή μου κακώς γιατί το ελέγχουμε το θέμα».
«Ξεφύγαμε, πράγματι. Πήγαμε 200% επάνω την προηγούμενη εβδοομάδα. Στα σχολεία δεν έχουμε πρόβλημα».

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως μπορεί μια διοίκηση δήμου να ελέγχει την κατάσταση.
Και το κυριότερο πως είναι δυνατόν οι Μηχανιώτες να παραμένουν καθησυχασμένοι μετά από αυτά που ο ίδιος ο δήμαρχος δηλώνει:

«Στην ιχθυαγορά που ξεκίνησε το ζήτημα, ήταν ένα πραγματικό γεγονός το 10% όσων ελέγχθηκαν με τα τεστ βγήκαν θετικοί. Όμως αυτοί που βγήκαν θετικοί δεν είναι απαραίτητα και κάτοικοι της Μηχανιώνας ή του δήμου Θερμαϊκού. Είναι από την Ήπειρο τα Βαλκάνια και όλη την Κεντρική Μακεδονία».

Νομίζουμε ότι είναι δύσκολο να αναχαιτιστεί ο φόβος των κατοίκων με μια τέτοια προσέγγιση.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να είμαστε υπερβολικοί στην κρίση μας και να έχει δίκιο ο δήμαρχος για το καλό των δημοτών.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.