Η είδηση της προσβολής από παράλυση των κάτω άκρων της 40χρονης Κερκυραίας νοσηλεύτριας, αμέσως μετά τον εμβολιασμό της δεύτερης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό, έχει δημιουργήσει ανησυχία και προκάλεσε προβληματισμό για την άμεση εισαγγελική παρέμβαση που ακολούθησε.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ: Παρέλυσε Με Συμπτώματα Guillain-Barre 40χρονη Νοσηλεύτρια Μετά Τη Δεύτερη Δόση Του Εμβολίου

Όταν παρακολούθησα το αντίστοιχο ρεπορτάζ στις βραδινές ειδήσεις, θεώρησα ο αφελής πως η εισαγγελική (εκτός από την ταχύτατη μέχρι παρεξηγήσεως) παρέμβαση, θα είχε να κάνει με τους κινδύνους παρενεργειών εξ αιτίας του εμβολιασμού. (και αυτό το θεώρησα βέβαια υπερβολικό γιατί οι παρενέργειες στη εφαρμογή των εμβολίων είναι πολλές φορές αναπόφευκτες σε ένα ποσοστό).

Μου προκάλεσε όμως αλγεινή εντύπωση ότι στόχος της προκαταρκτικής εξέτασης του ταχύτατου εισαγγελέα είναι η διερεύνηση αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ. Και η αιτιολόγηση δόθηκε στην μη επίσημη τελική διάγνωση για την νόσο της νοσηλεύτριας.

Δυστυχώς, μέρα με τη μέρα, μου δημιουργούνται πλήθος ερωτηματικά για τον τρόπο που δείχνει να λειτουργεί η ανάπηρη δημοκρατία που βιώνουμε.

Τα γεγονότα είναι πως η νοσηλεύτρια παρουσίασε συμπτώματα του αυτοάνοσου συνδρόμου Guillain-Barre λίγες μέρες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.
Τα συμπτώματα του συνδρόμου εμπεριέχουν όσα αναφέρει το περιβάλλον της νοσηλεύτριας δηλ. παράλυση των κάτω άκρων, κόπωση, μυαλγίες και υψηλό πυρετό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, δήλωσε στο κανάλι που παρακολούθησα πως αναφέρει το περιστατικό αφού πολλάκις ξεκαθάρισε πως είναι υπέρ των εμβολιασμών.

Τα νεότερα για την υγεία της νοσηλεύτριας

Σύμφωνα τόσο με τον κ. Γιαννάκο όσο και τη Ντίνα Ιωάννου, πρόεδρο των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, η 40χρονη νοσηλεύτρια και μητέρα δύο παιδιών είναι καλύτερα σήμερα στην υγεία της.

Η γυναίκα νιώθει τα πόδια της και τα πατάει, αλλά εξακολουθεί να έχει πόνους σε όλο της το σώμα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εκτίμησε ότι θέλει χρόνο η αποκατάστασή της και ότι η περίπτωσή της πρέπει να τύχει αναγνώρισης ώστε να πάρει αποζημίωση από τις φαρμακευτικές εταιρείες.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.