Σε νέες αθλιότητες επιδόθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης απέναντι στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης.

Με αφορμή την κινητοποίηση που ετοιμάζουν οι επαγγελματίες εστίασης για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 και την απόφαση τους να προχωρήσουν στην συλλογή κλειδιών των καταστημάτων τους απ’ όλη την Ελλάδα με σκοπό την παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γεωργιάδης βρήκε την ευκαιρία να …πουλήσει «πνεύμα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ. Γιατί όταν ακούω έναν άνθρωπο σήμερα ότι έχει ένα κατάστημα εστίασης, το οποίο δεν πληρώνει ενοίκιο, δεν πληρώνει εργαζομένους, παίρνει επιστρεπτέα προκαταβολή και το κράτος του πληρώνει τα πάγια έξοδα, θεωρεί ότι είναι αδικημένος σε αυτή τη χώρα. Ο κακός συνδικαλισμός την ώρα της συμπεριφοράς δεν μου αρέσει»…

Δεν του αρέσει του υπουργού. Δεν του αρέσει του κυρίου Γεωργιάδη ο «κακός συνδικαλισμός».

Δεν μας εκπλήσσει η τακτική του. Εξάλλου πρόκειται για τον κύριο υπουργό που έχει ξεστομίσει:

«Τι θα τα κάνει ο κόσμος τα λεφτά, θα γίνει 300 κιλά» όταν επιχειρούσε να …δικαιολογήσει στην πρώτη καραντίνα τα 800 ευρώ που έδινε η κυβέρνηση σε χιλιάδες εργαζόμενους στους οποίους οι εργοδότες επέβαλαν αναστολή σύμβασης.

— «Πώς θα ζήσουν οι τράπεζες;» για να …δικαιολογήσει τις ληστρικές χρεώσεις που επέβαλλαν οι τραπεζίτες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές εν μέσω καραντίνας!!!

— «Τι να τα κάνουμε 1000 λεωφορεία, να κόβουν βόλτα στο Σύνταγμα» για να …δικαιολογήσει την κυβέρνηση που είχε αφήσει τον κόσμο να στοιβάζεται μέσα στα λεωφορεία όταν η χώρα είχε 2.000 κρούσματα τη μέρα.

Είναι «ζημία» για την οικονομία να υπάρχει πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας(!!!) προκειμένου να …δικαιολογήσει τα μπαράζ των πλειστηριασμών με την στήριξη και τους νόμους της κυβέρνησης που ετοιμάζουν οι τραπεζίτες μόλις βγει η χώρα από την καραντίνα.

Τώρα ο κύριος Γεωργιάδης επιστρατεύει την ειρωνεία με το στυλ του «τζάμπα μάγκα». Είναι έτοιμος μάλιστα να πάρει και τα κλειδιά από τις μικρές επιχειρήσεις εστιάσεις. Μόνο που αν τις πάρει να πάρει μαζί και τα συσσωρευμένα χρέη που έχουν σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες για τα οποία η κυβέρνηση και το υπουργείου του δεν έχουν ανακοινώσει κανένα μέτρο ελάφρυνσης…





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.