Έζησα τον «ιστορικό χιονιά» του 2002 (Ιανουάριος) στην Κηφισιά. Είναι ο χιονιάς που είχαν εγκλωβιστεί χιλιάδες στην εθνική οδό και όλοι έβριζαν τον Σημίτη και τον Χρυσοχοΐδη. Τότε ήταν πάλι υπουργός Δημοσίας Τάξεως ο Χρυσοχοΐδης, για αυτό και ίσως έπαθε τη Δευτέρα το πρωί υστερία.
Επίσης στην Κηφισιά έζησα τους χιονιάδες του 2003 και του 2004. Ο χιονιάς του 2004 (Φεβρουάριος) ήταν επίσης δυνατός, θυμάμαι ότι πήγα στο γραφείο μου, στον Παράδεισο Αμαρουσίου, με τα πόδια. Ήμουν 30 χρονών και ευσυνείδητος αρχισυντάκτης.
«Περιπετειώδης» για εμένα ήταν κι ο χιονιάς του 2006 (Ιανουάριος), τότε έμενα στο Καστρί και επιστρέφοντας από το γραφείο περπάτησα με τα πόδια από τον Τροχονόμο μέχρι το Καστρί.
Δεν περπατούσα για άθληση (κωδικός 6), περπατούσα επειδή οι δρόμοι είχαν κλείσει από τα χιόνια.
Ο χιονιάς του 2008 (Φεβρουάριος) με βρήκε στα Εξάρχεια, ήμουν τότε σε φάση down town, οπότε τον πέρασα ήπια.
Σήμερα περνάω τον χιονιά ξανά στην Κηφισιά.
Λοιπόν, συγκρίνοντας τα τωρινά με τα τότε στα βόρεια προάστια, δηλαδή εκεί που το χιόνι «πιάνει», ποτέ δεν θυμάμαι, ΠΟΤΕ όμως, πολύωρες διακοπές ρεύματος και ύδρευσης, ποτέ ΔΕΝ θυμάμαι ανθρώπους νηστικούς να παγώνουν στα σπίτια τους δίχως ηλεκτρικό, τροφή και νερό, ΔΕΝ θυμάμαι ποτέ ανάλογες καιρικές συνθήκες να έχουν έτσι διαλύσει το κράτος.
Δεν είναι ένας πρωτοφανής χιονιάς. Ίσως να είναι για εκείνους που ζουν στη Βάρκιζα ή στο κέντρο. Όχι για όσους ζούνε στα βόρεια προάστια. Και σίγουρα όχι για όσους ζουν στην Αθήνα την τελευταία 20ετία.
Όλο το βράδυ είχαμε τις βρύσες ανοιχτές για να μην παγώσουν. Ξαφνικά το νερό ελαττώθηκε και τώρα στάζει. Γιατί; Επειδή έχει πρόβλημα το δίκτυο ύδρευσης.
Γιατί το ίδιο δεν μου συνέβη το 2006 στο Καστρί και το 2004 στην Κηφισιά;
Να σας πω γιατί: Γιατί υφιστάμεθα τις συνέπειες της ανικανότητας. Μιας ανικανότητας που ξεκινά από την τοπική αυτοδιοίκηση -δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τα δέντρα που έπεσαν- και βεβαίως αφορά και το κεντρικό κράτος.
Δεν έχω καμία διάθεση για κομματική συζήτηση.
Όσοι αισθάνονται καλά με αυτή την κατάσταση στους τοίχους τους. Εξανίσταμαι όμως να βλέπω επαρχιώτες πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας να έχουν άποψη για το τι συμβαίνει στην Αθήνα. Και πώς είμαστε «γκρινιάρηδες» και «κακομαθημένοι».
Να σας πω λοιπόν εγώ επαρχιώτες κομματόσκυλα ποιο είναι το πρόβλημα: Ότι για εμένα είναι πρωτοφανές να έχει καταρρεύσει το κράτος με μιάμιση ημέρα χιονόπτωση.
Χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση, χωρίς φαγητό στα βόρεια προάστια εκατοντάδες - χιλιάδες οικογένειες και για αυτό δεν ευθύνεται «ο κακός μας ο καιρός», υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει να καταλογιστούν.
Και σε καμία περίπτωση δεν με ενδιαφέρει τι θα γινόταν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε, αυτό το ανυπόστατο υποθετικό επιχείρημα επιπέδου κάφρων με το συμπάθιο, με υποθέσεις δεν κάνουμε συζήτηση γιατί τότε δικαιούμαι έντρομος να αναρωτηθώ κι εγώ τι θα συνέβαινε εάν στην παρούσα «ετοιμότητα» τύχαινε ένα Μάτι. Δεν θα αρέσει προφανώς σε κανένα αυτή η συζήτηση και εξάλλου δεν είναι λογική.
Μαζέψτε λοιπόν την εξοργιστική προπαγάνδα και τα ζαβά κομματόσκυλά σας, βρείτε λύση άμεσα στα προβλήματα των ανθρώπων για τα οποία ευθύνεστε εσείς και οι δημαρχαίοι σας και το μεγάλο νούμερο ο Πατούλης, που πήγε το πρωί να επιθεωρήσει «τις συνθήκες στην πλατεία Συντάγματος», αυτό δήλωσε ο αναίσχυντος στην ΕΡΤ, και με την πρώτη ευκαιρία να απολυθεί ο Χρυσοχοΐδης ως τραγικά ανίκανος.
Συμψηφισμό ανικανότητας δεν θα ξανακάνετε. Εάν σας είχα υφισταμένους μου θα σας είχα απολύσει όλους. Θέλετε και να κυβερνάτε τόπο, τσομπάνηδες. Ούτε ένα 24ωρο δεν θα επιβιώνατε σε μια ιδιωτική επιχείρηση...
Κανονική ιδιωτική επιχείρηση, όχι τους κρατικοδίαιτους εργολάβους που αναθέτετε διαχείριση δρόμων και δημοτικών υπηρεσιών και είναι το ίδιο ανίκανοι.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.