Μετωπική επίθεση του Γιάννη Μαυρομάτη στον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή, με αφορμή τοναπολογισμό που κατέθεσε η διοίκησή του, με δελτίο τύπου της παράταξης Θερμαϊκός- Νέα Πορεία:

Απολογισμός Τσαμασλή: Η αναξιοπιστία στο μεγαλείο της

Έστω και καθυστερημένα έγινε ο απολογισμός δημάρχου, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, για τους 18 μήνες διοίκησης.

Ο κ.Τσαμασλής προσπάθησε να κάνει το μαύρο άσπρο αλλά δεν τα κατάφερε αφού το έργο του ήταν μηδενικό.

Όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ακυρώθηκαν στην πράξη και εμπεδώθηκε σε όλους τους πολίτες ότι τα λόγια υποσχέσεις απέχουν πολύ από το έργο, το οποίο είναι ανύπαρκτο.

Συγκεκριμένα υποσχέθηκε:

-Μείωση από τον Σεπτέμβριο του 2019 στα τέλη καθαριότητας κατά 24,%, τελικά ήταν μηδενική!

-Έξοδος από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ γιατί πληρώνουμε 110.000€/έτος, τελικά πανηγυρικά παραμένουμε .

-Ύψωση τείχους στους ΡΟΜΑ και απομάκρυνση τους μέχρι που θα κατασκήνωνε ο ίδιος εκεί. Σήμερα σιωπά.

-Άμεση σύνδεση με το δίκτυο της ΕΥΑΘ. Ούτε κουβέντα!

-Όσο για τους διαγωνισμούς; Η τακτική φαίνεται να είναι διαγωνισμοί με έναν διαγωνιζόμενο και τα ποσοστά έκπτωσης από 1-2%. Μόνιμη κατάσταση πια.

2- Παρά το ότι παρέλαβε έναν απόλυτα υγιή οικονομικά δήμο (κατά δήλωση ορκωτών λογιστών) με έτοιμα και ώριμα έργα 30.000.000€ να "τρέχουν", κατόρθωσε λόγω της αδράνειας του το Τεχνικό πρόγραμμα του 2020 να μείνει μόνο στα χαρτιά.

3- Τα οικονομικά του δήμου, λόγω των προκλητικών φαραωνικών συμβάσεων μειώνονται δραματικά ενώ οι ανελαστικές δαπάνες διπλασιάστηκαν.

4- Απεντάσσονται έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ με εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις λόγω της απαράμιλλης καθυστέρησης της δ/σης, που ακόμα φαίνεται να "μην συντονίζεται" και οι εξελίξεις να την προσπερνούν.

5- Η Δημοτική επιχ/ση ύδρευσης προχωρά σε δανεισμό για να αναπνεύσει, ενώ σημαντικά έργα ύδρευσης - αποχέτευσης που πετύχαμε την χρηματοδότηση τους ακυρώνονται ενώ άλλα βρίσκονται ήδη στο στάδιο απένταξης.

6- Ότι έργα έγιναν το 2020 (ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, κ.α) ήταν όλα της διοίκησης μας.

7- Στον τομέα καθαριότητας βρήκε 6 νέα απορριμματοφόρα και 39 νέους εργαζόμενους από την δική μας δ/ση που είχε καταψηφίσει την πρόσληψη τους και αντί να δημιουργήσει αυτόνομη υπηρεσία καθαριότητας προτίμησε να την παραδώσει σε εργολάβο με 7.500.000€ και με 1,5% ποσοστό έκπτωσης.

8- Στην Κοινωνική πολιτική, σε όλες τις δομές που συστήσαμε έχουμε μείωση των ωφελουμένων και της χρηματοδότησης τους λόγω έλλειψης οργανωτικού σχεδίου. Ενώ όλες οι προσλήψεις γίνονται με μικροπολιτικά κριτήρια.

Αν αυτός αποκαλείται απολογισμός δημάρχου τότε δεν πρέπει μάλλον να μιλάμε για δ/ση για γέλια αλλά για κλάματα.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.