Επεισόδια, λιποθυμίες, χημικά, ένταση και τουλάχιστον 30 προσαγωγές έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ, μετά το "ντου" της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίριο.

Νέα ένταση σημειώθηκε όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να μεταφέρουν με την κλούβα των ΜΑΤ άτομα που είχαν προσαχθεί.

Διαδηλωτές μπήκαν μπροστά στο όχημα για να αποτρέψουν τη μεταφορά, ώστε να σημειωθούν νέα επεισόδια με σπρωξίματα, χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης

Σημειώθηκε λιποθυμία και χρειάστηκε ασθενοφόρο, προκειμένου να μεταφέρει διαδηλώτρια.

Νωρίτερα, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έφοδο μέσα στο χώρο του κτιρίου της Πρυτανείας του ΑΠΘ, προκειμένου να διαλύσουν τους φοιτητές που έκαναν κατάληψη από το πρωί της Δευτέρας.





«Είναι καταδικαστέο αυτό που συμβαίνει. Είναι ενάντια σε κάθε ηθική. Έπρεπε ο πρύτανης να είναι εδώ, να έχει το θάρρος και όχι να κρυβόμαστε πίσω από τα ΜΑΤ», δήλωσε ο καθηγητής στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό του ΑΠΘ, Γιώργος Αγγελόπουλος.


Περιμετρικά των Πανεπιστημίων έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

Άλλωστε οι φοιτητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το απόγευμα στις 5, έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.