Απαράδεκτη κακοποίηση στα όρια προστατευόμενης περιοχής του υδροβιότοπου Επανομής από "ομάδα πολιτικής προστασίας" καταγγέλλεται από την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΝΟΜΗΣ.
Σύμφωνα με την ανάρτηση, που προέκυψε από βίντεο που οι ίδιοι οι δράστες ανήρτησαν ίσως για να διαφημίσουν τα κατορθώματα των τροχοφόρων τους, ο χώρος των αμμοθίνων στον υδροβιότοπο χρησιμοποιήθηκε ως χώρος προπόνησης κι ανάδειξης των δυνατοτήτων των τζιπ 4Χ4 από εραστές του μηχανοκίνητου "αθλητισμού" ;;;;

Η ανακοίνωση - διαμαρτυρία της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΝΟΜΗΣ


Η «Κίνηση Πολιτών Επανομής» διαμαρτύρεται για την παραβίαση του προστατευόμενου χώρου του υδροβιοτόπου της Επανομής, για τη χρήση του ως χώρου «προπόνηση» των τζιπ στους αμμόλοφους. Ανοιχτά και με θράσος δημοσιοποιούν τις ενέργειές τους. Όπως φαίνεται από το βίντεο που οι ίδιοι έχουν δημοσιοποιήσει, στην ομάδα αυτή συμμετείχε η αυτοαποκαλούμενη «Επίλεκτη Ομάδα Πολιτικής Προστασίας» Θεσσαλονίκης (!), το «jeepers club», και η ομάδα «Casual Weekends» με κανάλι στο youtube. Όλα τα τα στοιχεία είναι αναρτημένα δημόσια από τους ίδιους, εμείς απλά το κοινοποιούμε προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:


Αυτό που προκύπτει από το γεγονός, που κι αν είναι εκτεταμένο λόγω της συμμετοχής μελών τριών ομάδων δεν μπορεί να θεωρηθεί πρωτόγνωρο. Κι αυτό γιατί κατ' επανάληψη έχουν παρατηρηθεί ανάλογες κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι σε έναν τόπο ιδιαίτερου κάλλους και φυσικά ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ.
Θα έπρεπε και στην πράξη να παραμείνει προστατευόμενος κι αυτό οφείλουν να πράξουν τόσο ο Δήμος Θερμαϊκού (που παλαιότερα εφέρετο χρεωμένος τόσο με ρίψη απορριμάτων αλλά και με κατάργηση αμμοθινών για μετατροπή του αντίστοιχου χώρου σε πάρκινγκ για τα παραθαλάσσια μπιτσόμπαρα) όσο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.




Συμπεριλαμβάνουμε τον ενδιαφέροντα σχολιασμό - συνεισφορά της φίλης Athina Margatina

Πραγματικά λυπάμαι διότι η αλόγιστη σάρωση και πίεση της άμμου πού γίνεται με τις βαριές ρόδες ενός τέτοιου αμαξιού δημιουργεί πρόβλημα στις ρίζες δύο φυτών που ορίζουν τα όρια της θάλασσας διαμέσου των αμμοθυνών .
Το ένα είναι ένας βολβός που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την άμμο κι είναι το κρινάκι της θάλασσας -απειλούμενο είδος- που κρατάει με τη ρίζα του συνοχή στην άμμο και το άλλο είναι το κλασικό θαλάσσιο καλάμι το οποίο αυτή την εποχή φαντάζει ξερό , όμως ορίζει τα όρια της θάλασσας και της στεριάς!
Οι αμμοθίνες απαγορεύεται να παραβιάζονται!
Απαγορεύεται να οργανώνονται είτε με ρόδες είτε με άλλο μέσον.
Είναι μεν ένα φαινόμενο αλλά ανήκει στις αόρατες δυνάμεις της φύσης που ορίζουν στεριά θάλασσα όρια!
Καλό θα ήταν κάποιες ομάδες περιβαλλοντολόγων για όσους δεν ενδιαφέρονται να μάθουν μόνοι τους να ενημερώνουν τον κόσμο που λειτουργεί με σεβασμό προς το περιβάλλον και απαρτίζουν την εντοπιότητα της Επανομής, ώστε όταν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα σάρωσης με αυτοκίνητα και ρόδες περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών, να τους επιδεικνύεται η τεράστια καταστροφή η οποία δημιουργείται από το συγκεκριμένο καννιβαλιστικό χόμπι!
Επίσης όταν αφήνουμε στην άμμο είτε σκουπίδια είχε το αποτύπωμα του πετρελαίου λόγω της πίεσης που δέχεται ένα αμάξι για να ανέβει τον αμμόλοφο, πολλά μικρά ερπετά ακόμα και χελώνες χάνουνε οσμωτικά την ενστικτική πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν για να γυρίσουν πίσω στην φωλιά τους , μετά το κυνήγι της τροφής , οπότε ο βιότοπος θα αλλοιωθεί , χάνοντας είδη!....





 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Η οικολογία καλό θα κάνει να μη δαιμονοποιει τα πάντα γιατί τελικά αυτά θα γίνονται επί δέκα απλά εν κρυπτό και μάλιστα με μένος εκδίκησης για τις απαγορεύσεις. Στα μάτια του άσχετου το μόνο που χάλασε είναι η αμμουδιά που με 2 εβδομάδες αέρα θα είναι όπως ήταν. Κανείς δεν ξέρει για οσμωτικα trails ζώων ούτε για μυστηριώδεις κρυμμένους βολβούς. Αλλιως σίγουρα δεν θα τα βάζανε σε βιντεακι που μάλιστα στα δικά τους μάτια προβάλει οικολογικό μήνυμα ( σακούλες σκουπιδιών) και όχι καταστροφή. Αντί λοιπόν να δουλεύετε με μίσος και απαγορεύσεις καλό θα ήταν να δείξετε που επιτρέπεται ( και φροντίστε να επιτρέπεται κάπου να πάει εμάς άνθρωπος με το off road όχημα του βόλτα) και να ενημερώσετε για όλα αυτά που κάποιος που δεν είναι οικολόγος, δεν μπορεί να ξέρει. ΞΑΝΑΛΕΩ ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΎΣΕΙΣ ΦΈΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝΤΊΔΡΑΣΗ. Ενημέρωση και υποδείξεις για το που μπορεί κάποιος να κάνει τη βόλτα του με το λιγότερο δυνατό impact θα φέρει σωστούς εκδρομείς που σίγουρα η ζημιά που θα κάνει μια σειρά ροδιές θα είναι πολύ μικρότερη από το όφελος 10 αυτοκινήτων γεματων σκουπίδια.... Μένω ανώνυμος γιατί ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.