Τελειωμό δεν έχει η υποκρισία της κυβέρνησης της ΝΔ, που από τη μια στήνει κορονογλέντια με συμμετέχοντα τον Κούλη και από την άλλη ασκεί διώξεις συνδικαλιστές της υγείας, που τολμούν να ασκήσουν αντίσταση στην κυβερνητική αυθαιρεσία και να διεκδικήσουν αναφαίρετα δικαιώματά τους.

Καλείται η Αφροδίτη Ρέντζιου, Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, στην ασφάλεια, προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για παραβίαση των άρθρων "περί απείθειας', "παρακώλυση συγκοινωνιών", σε συνδυασμό με το νόμο για τις "δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις". Το μέγα "παράπτωμα" ήταν το κάλεσμα της ομοσπονδίας σε κινητοποίηση.

Δείτε την ανακοίνωση - καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης για την δίωξη:

ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΉΜΑΤΑ
ΣΤΟΥΣ "ΉΡΩΕΣ" ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ …. 
ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ

Καταγγέλλουμε την δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Η κυβέρνηση προκειμένου να υπερασπιστεί την βάρβαρη πολιτικής της, που βάζει στο ζύγι κόστους- οφέλους την ζωή, την υγεία του λαού, ενεργοποιεί έναν μηχανισμό τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι σε όποιον εναντιώνεται σ' αυτήν.

Στα πλαίσια αυτά καλεί την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέντζιου, στην ασφάλεια, προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για παραβίαση των άρθρων "περί απείθειας', "παρακώλυση συγκοινωνιών", σε συνδυασμό με το νόμο για τις "δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις". Το μέγα "παράπτωμα" ήταν το κάλεσμα της ομοσπονδίας σε κινητοποίηση.

Αφορά την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 24/9 στο υπουργείο υγείας, στο πλαίσιο 24ώρης απεργίας. Με αιτήματα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μονιμοποίηση συμβασιούχων υγειονομικών, προσλήψεις γιατρών, μέσα προστασίας, επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να υιοθετήσει τα αιτήματα των ηρώων υγειονομικών ( έτσι τους έλεγε πριν λίγο καιρό και τους " χειροκροτούσε") τους καλεί να δώσουν εξηγήσεις.

Στεκόμαστε απέναντι στην αντεργατική πολιτική, καταδικάζουμε την δίωξη της συναδέλφισσας.

Αν νομίζουν ότι με τέτοιες διαδικασίες θα μας τρομοκρατήσουν, θα βάλουν τους αγώνες στον γύψο, πλανώνται πλάνην οικτράν. Όλα αυτά μας πεισμώνουν, μας κάνουν πιο δυνατούς.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Οι διώξεις, η τρομοκρατία, η καταστολή δε θα περάσουν!



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.