Με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., το ΝΠΔΔ του Δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, διοργανώνει για τα παιδιά και εφήβους διαδικτυακή δράση ζωγραφικής


Το εικαστικό project «Ήρωες 21 σε Δράση» θα πραγματοποιηθεί από το Φεβρουάριο ως το Μάρτιο του 2021.

Οι μαθητές ζωγραφίζουν σε δράση Α) έναν ήρωα της Επανάστασης του 1821 ή Β) ένα σύγχρονο ήρωα!

«Ήρωες 21 σε Δράση»

Α. Η Αρχή, το 1821!

Ο ήρωας, βρίσκεται σε κίνηση πράττοντας ενέργειες που θα βοηθήσουν την Επανάσταση του Έθνους.

Οι ήρωες του 1821, εκτός από την παρουσία τους στις μάχες, έπρεπε να αποχωριστούν τις οικογένειές τους, τον τόπο τους, να προσευχηθούν, να διδάξουν και να ενθαρρύνουν το λαό!

Οι μαθητές απεικονίζουν με τη φαντασία τους, τις μεγάλες εκείνες ώρες της Ελληνικής Επανάστασης!


Β. Μέχρι τώρα - 2021!

Οι μαθητές μπορούν να διαλέξουν το δικό τους “ήρωα”, ο οποίος με τις πράξεις του ανέδειξε το μεγαλείο της Ελλάδας σε μια μεταγενέστερη εποχή από την επανάσταση του 1821:

υπάρχουν Έλληνες, επώνυμοι ή και ανώνυμοι, οι οποίοι με τις πράξεις τους έχουν στηρίξει και αναδείξει την πατρίδα τους, είτε με τις χορηγίες τους είτε με τα επιτεύγματά τους σε διάφορους τομείς, της επιστήμης, του πνεύματος, του αθλητισμού, της τέχνης, αλλά ακόμη και με την καλοσύνη τους και τη μεγαλοσύνη της ψυχής τους.

Αυτόν τον συγκεκριμένο Έλληνα, που θαυμάσατε και σας έκανε να αισθανθείτε υπερήφανοι, αυτόν τον Έλληνα, μπορείτε να τον αποτυπώσετε με τη ζωγραφική.

Θα είναι τιμή να τον αναδείξετε!



Στόχος της εικαστικής έκφρασης «Ήρωες 21 σε Δράση» είναι να δοθεί η ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες να εκφράσουν δημιουργικά τι σημαίνει για αυτούς πατρίδα, τι σημαίνει Ελλάδα!

Η δράση του Ήρωα πρέπει να είναι αδιαμφισβήτητη για τη συμβολή του στην ανάδειξη και προβολή της Ελλάδας.


Θα ακολουθήσει ανάρτηση, προβολή και έκθεση των έργων των παιδιών και των εφήβων σε ιστοσελίδα του Δήμου, καθώς και στις σελίδες του στα κοινωνικά δίκτυα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.