Ο τεχνολογικός κολοσσός του Έλον Μασκ Tesla προχώρησε στην αγορά bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με καταχώρηση στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), ενώ θα αρχίσει να δέχεται το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμής για τα προϊόντα της.

Ειδικότερα, η εταιρεία ενημέρωσε ότι αγόρασε τα bitcoin με στόχο «περισσότερη ευελιξία προκειμένου να επιτύχει περαιτέρω διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση των αποδόσεων στα μετρητά της», σύμφωνα με τη σχετική καταχώρηση.

Πέρα από την αγορά η Tesla δήλωσε παράλληλα ότι θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε bitcoin για τα προϊόντα της, κάτι που την καθιστά την πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που δέχεται το κρυπτονόμισμα ως μέσο συναλλαγών με τους πελάτες της.

Στον απόηχο της εξέλιξης δε, η τιμή του bitcoin πραγματοποιεί ισχυρό ράλι άνω του 13% και διαμορφώνεται στα 43.844 δολάρια, ενώ στο υψηλό ημέρας είχε πιάσει και το νέο ρεκόρ των 44.801 δολαρίων σύμφωνα με το coindesk.







Αντίστοιχα, η μετοχή της Tesla στις προσυνεδριακές συναλλαγές ενισχύεται κατά 2,5%.

Η κίνηση της Tesla πάντως εγείρει ερωτήματα σχετικά με την πρόσφατη δραστηριότητα του CEO της Έλον Μασκ στο twitter τις τελευταίες εβδομάδες, του οποίου οι αναρτήσεις με θετικά σχόλια για το bitcoin καθώς και άλλων κρυπτονομισμάτων όπως το dogecoin, τα οδήγησαν σε μεγάλα ράλι με έντονη ενίσχυση της αξίας τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου το bitcoin είχε αναρριχηθεί σε υψηλά άνω των δύο εβδομάδων με άνοδο 20% αφότου ο Μασκ ανέγραψε ως «tag» στο βιογραφικό του στο twitter.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.