Οι απλές υφασμάτινες μάσκες δεν θα γίνονται πλέον δεκτές στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της Γαλλίας. Από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, επιτρέπονται μόνο μάσκες κατηγορίας 1 - δηλαδή, με φιλτράρισμα τουλάχιστον 90% αερολυμάτων - στην κατηγορία.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας, Jean-Michel Blanquer, την 1η Φεβρουαρίου, ο οποίος επέδειξε τη φιλοδοξία του να «κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά» και να περιορίσει την κυκλοφορία του ιού στα σχολεία.

Οι μάσκες κατηγορίας 1

Οι μάσκες κατηγορίας 1 φιλτράρουν το 90% των σωματιδίων, μόνο αερολύματα μικρότερα από 3ply. Ως εκ τούτου, θεωρούνται πολύ προστατευτικές.

«Οι μάσκες κατηγορίας 1, που παρέχονται από κατασκευαστές, επικυρωμένους από τη γενική διαχείριση των ενόπλων δυνάμεων όσον αφορά την απόδοση, είναι εξίσου αποτελεσματικές με τις χειρουργικές μάσκες», διαβεβαίωσε ο καθηγητής Didier Lepelletier, συμπρόεδρος της ομάδας εργασίας Covid -19 στο Ανώτατο Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας (HCSP).

Αυτές οι μάσκες, βιομηχανικής κατασκευής, είναι συχνά επαναχρησιμοποιήσιμες.

Επιπλέον, όπως αυτές της κατηγορίας 2, μπορούν να διατεθούν στο εμπόριο χωρίς έγκριση από τρίτο μέρος, ακόμη και αν ένα πρότυπο NF Barrier Masks από την AFNOR μπορεί να ζητηθεί από τους κατασκευαστές.

Διαφέρουν από τις χειρουργικές μάσκες ή τις μάσκες FFP2, οι οποίες είναι ακόμη πιο προστατευτικές.

Οι χειροποίητες υφασμάτινες μάσκες φιλτράρουν μόνο το 70% των αερολυμάτων. Το HCSP εξέδωσε γνώμη στις 18 Ιανουαρίου, στην οποία συνέστησε ανεπιφύλακτα «να αντικατασταθούν οι μάσκες κατηγορίας 2 και οι χειροποίητες μάσκες με μάσκες κατηγορίας 1 για το ευρύ κοινό, λόγω της καλύτερης ισχύος φιλτραρίσματος».

Απομένει να δούμε από τι διακινδυνεύουν τα παιδιά που δεν θα είναι εξοπλισμένα με τέτοιες μάσκες, τονίζει η Le Figaro. Σύμφωνα με την γαλλική le Parisien, δεν έχει ακόμη εκδοθεί οδηγία από το υπουργείο.


πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.