Την Πέμπτη 18 Μάρτη οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, εκφράζουν  την αλληλεγγύη τους στον συνάδελφό τους επικουρικό ιατρό και πρόεδρο του σωματείου του νοσοκομείου Άγιος Σάββας Κώστα Καταραχιά, που απολύεται εκδικητικά για τη συνδικαλιστική του δράση στις 31/3.
Στη Θεσσαλονίκη η ΕΝΙΘ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 13:30 στην 3η-4η ΥΠΕ.

Καταγγελία ΟΕΝΓΕ για εκδικητική απόλυση Κώστα Καταραχιά

Η ΟΕΝΓΕ σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων και αγωνιστικών της παρεμβάσεων καταγγέλλει άλλη μια φορά την απαράδεκτη μεθοδευόμενη εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Κώστα Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ.



Η εκδικητική μετακίνηση που προηγήθηκε και η εκδικητική απόλυση που μεθοδεύεται για 31/3/21 (παρά το γεγονός πως η ίδια η κυβέρνηση, με πρόσφατη δική της νομοθετική ρύθμιση, έχει παρατείνει την θητεία όλων των επικουρικών γιατρών της χώρας ως 31/10/21) οφείλεται στις αγωνιστικές παρεμβάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Αγ. Σάββα και ιδιαίτερα στην καταγγελία της αισχρής τακτικής της διοίκησης που ήθελε να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις ενάντια σε γιατρούς επειδή… τόλμησαν να αρρωστήσουν την ώρα της δουλειάς τους προκειμένου η διοίκηση να αποποιηθεί των ευθυνών της. Εντάσσεται δε στο γενικότερο πλαίσιο διώξεων ενάντια σε αγωνιζόμενους υγειονομικούς (εισαγγελικές διώξεις ενάντια στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ – στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ – στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, πειθαρχικές διώξεις ενάντια σε γιατρούς και εκπροσώπους υγειονομικών σε Κιλκίς – Γιαννιτσά - Έδεσσα – Ρέθυμνο, πολλές στοχοποιημένες εκδικητικές μετακινήσεις κλπ).

Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην στάση εργασίας 12 μεσ. – 3μμ την Πέμπτη 18/3, στην πορεία διαμαρτυρίας από τον «Άγιο Σάββα» και στην συγκέντρωση 1.30 μμ στο Υπουργείο Υγείας.



Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει και καλύπτει τη Στάση Εργασίας 11.00 - 15.00 του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας την Πέμπτη 18/3/2021 ενάντια στην απόλυση του συνδικαλιστικού στελέχους Κ. Καταραχιά.


Στηρίζουμε και καλύπτουμε την Στάση Εργασίας 11.00 – 15.00 την Πέμπτη 18/3/2021 του Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» ενάντια στην απόλυση του συνδικαλιστικού στελέχους Κ.Καταραχιά
Θεωρούμε ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου και της 1ης ΥΠΕ δεν πρέπει να επιμείνουν στην απόφαση για την απόλυση του συναδέλφου.
Προκηρύσσουμε διευκολυντική Στάση Εργασίας 11.00πμ – 15.00μμ για όποιο συνάδελφο θέλει να συμμετάσχει στην κινητοποίηση.



ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.