Από χθες παρουσιάστηκαν προβλήματα στη λειτουργία κάποιων εφαρμογών σε συσκευές κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό Android.

Για πολλούς χρήστες στάθηκε αδύνατο να ελέγξουν τα μέηλ τους αφού οι αντίστοιχες εφαρμογές δεν λειτουργούσαν.

Άλλοι έλαβαν ειδοποιήσεις που τους ενημερώνουν ότι σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν άλλες εφαρμογές.

Επικράτησε ένας πανικός και υπήρξε καταιγισμός αναφορών στα κοινωνικά δίκτυα.

Για να μην το κουράζουμε το θέμα βρέθηκε τι έφταιγε και αποκαλύφθηκε η λύση.

Προφανώς για την αιτία ίσως να ευθύνεται η Google η οποία έδειξε την εφαρμογή Android System WebView.

Πλέον οι χρήστες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα μπορούν να τα επιλύσουν με τις παρακάτω οδηγίες (έτσι το αντιμετώπισα κι εγώ).

Πάτε στις εφαρμογές βρίσκεται την Android System WebView και κάνει update.

Αν δεν μπορεί να βρει την εφαρμογή ή αν αυτή δεν του επιτρέπει την αναβάθμιση τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσει την εφαρμογή της Chrome της Google. Έπειτα αναζητά εκ νέου την εφαρμογή Android System WebView η οποία θα εμφανίζεται και θα δέχεται αναβάθμηση. Μετά την αναβάθμιση όλα λειτουργούν κανονικά και δεν έχετε παρά να ξαναεγκαταστήσετε τον browser Chrome Google αν το επιθυμείται.

Συμπέρασμα: Δεν έχουμε ιδέα τι ακριβώς μας φορτώνουν οι κυρίαρχες εταιρίες με κάθε αναβάθμιση που πραγματοποιούν, είτε τις παίρνουμε χαμπάρι είτε όχι.

Καλή συνέχεια .... και υπομονή 😉

Επίσημες εξηγήσεις κι οδηγίες αναμένονται ....

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.