Φυσικά και είναι στις αυτονόητες υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής η καθαριότητα γενικά. Και ειδικά σε δήμους όπως αυτός του Θερμαϊκού προστίθενται πρόσθετες υποχρεώσεις διατήρησης της τεράστιας ακτογραμμής του καθαρής, ιδιαίτερα μετά τους βαρδάρηδες που συχνά επικρατούν στην περιοχή.
Και χαρήκαμε σήμερα που για άλλη μια φορά το μηχάνημα καθαρισμού της πλαζ από την Αγία Τριάδα έως τον Μπαξέ ήταν σε δράση παραδίδοντας μια όμορφη και καθαρή ακρογιαλιά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες (δυνητικούς λόγω κορονοϊού και λοκντάουν).

Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες πανέμορφες παραλίες στο δήμο που δυστυχώς δεν φτάνουν οι υπηρεσίες της δημοτικής αρχής, κυρίως λόγω προσβασιμότητας ή και έλλειψης επινοητικότητας.
Μια από αυτές τις παραλίες, τον "Όρμο των Αγγέλων" που βρίσκεται μετά το τέλος της ακτής της Αγίας Τριάδας, χαμένος κάτω από τα βράχια και δημιουργεί έναν πανέμορφο κολπίσκο λίγο πριν από το μεγάλο Καράμπουρνο, ανέλαβαν με δική τους πρωτοβουλία να τον λαφρύνουν από τόνους σκουπίδια κάποιοι ωραίοι τύποι. Μια όμορφη παραλία που είχε γεμίσει από βαρέλια που τα έφεραν οι βαρδάρηδες από τα απέναντι μυδοτροφεία και λογής λογής σκουπίδια που ξέβρασε η θάλασσα εκεί.



Η δραστήρια εθελοντική ομάδα, SAVE YOUR HOOD, που μπορεί να μην έχει χρόνια από την ίδρυσή της αλλά έχει να επιδείξει μεγάλη ευαισθησία και σημαντικές πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα.


Κοντά της και ευαισθητοποιημένοι πολίτες από την περιοχή δούλεψαν για αρκετές ώρες και κατάφεραν να ανεβάσουν (κυριολεκτικά, γιατί το σημείο συγκέντρωσης των σκουπιδιών βρισκόταν σε μεγάλο ύψος και το μονοπάτι - σκαλοπάτια έχουν σημαντικό βαθμό δυσκολίας) 50 βαρέλια και άπειρες σακούλες και πλαστικά δοχεία, πλαστικές καρέκλες, σκελετούς ποδηλάτων και, και..... όπως και δύο νεκρές χελώνες που ξέβρασε το κύμα.




update 11:30 μμ

Νομίζω ότι είναι απαραίτητη η προσθήκη του παρακάτω σημειώματος που έλαβα από τον φίλο Βαγγέλη Μίχο, Πρόεδρο του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου, μόλις έγινε η παραπάνω ανάρτηση, για να τονιστεί η πραγματικά μεγάλη συμμετοχή εθελοντών, να γνωστοποιηθεί η πιθανή επικινδυνότητα των υγρών που περιήχαν πολλά περίκλειστα βαρέλια από αυτά που περισυνελέγησαν αλλά και για να γίνει έκκληση για συμμετοχή σε αντίστοιχη δράση της προσεχούς Κυριακής στις 11 πμ, στον λιμενοβραχίονα του Αγγελοχωρίου.

"Χρήστο καλησπέρα. Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός σύλλογος Αγγελοχωρίου, εδώ και καιρό κάνει έναν μοναχικό αγώνα. Ανταπόκριση βρήκε μόνο σε αυτούς τους ανθρώπους που απαρτίζουν το κίνημα Save Your Hood. Η Αγγελική Κανούλα πρώτα, η Χριστίνα Δρακοπούλου μετά, και πολλοί φίλοι του Σπιτιού του Φύλακα ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις μας. Την Κυριακή που μας πέρασε, κάναμε έναν άθλο, πραγματικά. Ακομη εργαζόμαστε με όσα συλλέξαμε και σε συνεργασία με την ΕΝΑΛΕΙΑ που έχει αναλάβει να τα διαχειριστεί, τα παίρνει από την αυλή του κυρίου Κοσμίδη όπου τα εναποθέσαμε προσωρινά την Κυριακή. Πολλά από αυτά τα βαρέλια, έχουν άγνωστα υγρά που θέλουν διερεύνηση για την τυχόν τοξικότητά τους. Βίντεο θα σου στείλω, καθώς και απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες που αποταθήκαμε για τη διερεύνηση αυτή. Την ερχόμενη Κυριακή, το κάλεσμά μας αφορά τον λιμενοβραχίονα του Αγγελοχωρίου. Αν θες έλα μια βόλτα για επιτόπιο ρεπορτάζ. Τα σέβη μου".

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ 
Τα άγνωστα υγρά που περείχαν τα βαρέλια θα εξεταστούν τις επόμενες μέρες και θα εκτιμηθεί η επικινδυνότητά τους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.