Διαδικτυακή σύσκεψη διοργανώνει το Συντονιστικό Φορέων για την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας, την Κυριακή 4 Απριλίου, στις 7 μ.μ. μέσω ΖΟΟΜ.

Το αίτημα για άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και ειδικότερα στην περιοχή του Κέντρου Υγείας της Μηχανιώνας τονίζουν, είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μένουμε απαθείς, ξεκαθαρίζει το Συντονιστικό των Φορέων. Μέσα από τις μάσκες υψώνουμε πιο δυνατά τη φωνή μας για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Συμμετέχουν η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσ/κης, η Ομάδα Γυναικών Θερμαϊκού της ΟΓΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το ΣΕΤΗΠ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων, 
το Σωματείο Εργαζομένων στο Καζίνο, ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμων Ν. Θεσσαλονίκης, ο Α.Ε.Σ Αριστοτέλης Επανομής Και ο Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής.

Η ΠΦΥ βρίσκεται μόνιμα στο στόχαστρο όλων των κυβερνήσεων επειδή θεωρούν την προληπτική αντιμετώπιση της ασθένειας, δηλαδή πριν αυτή εμφανιστεί, σπατάλη δίχως αντίκρισμα. Στη φάση της πανδημίας, τα Κέντρα Υγείας θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αυτές οι δομές θα μπορούσαν να είχαν αναλάβει τα μαζικά τεστ που θα έπρεπε να γίνουν κατά περιοχές και κατά μεγάλους χώρους δουλειάς. Αν ήταν στελεχωμένα με το απαραίτητο προσωπικό θα μπορούσαν να αναλάβουν αποφασιστικότερα τη διάγνωση περιστατικών συμβάλλοντας σημαντικά στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Τίποτα από αυτά δεν έγινε επειδή η κυβέρνηση, τιμώντας το έργο που παρέλαβε, αντί να προσλάβει προσωπικό στα ΚΥ, το μετέφερε για να μπαλώσει τρύπες στα νοσοκομεία.

Καθώς βρισκόμαστε στο 3ο κύμα της πανδημίας είναι άμεση ανάγκη της ενίσχυσης των ΚΥ ώστε και να συνεχιστεί ο εμβολιασμός αλλά και να μην μετατραπούν πάλι τα νοσοκομεία σε δομές μιας νόσου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΥ Μηχανιώνας έχει στην ευθύνη του μια μεγάλη περιοχή εξυπηρετώντας το Δήμο Θερμαϊκού με πληθυσμό πάνω από 50 χιλιάδες πληθυσμό αλλά είναι και υπεύθυνο για τη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων του.

Διαδικτυακή σύσκεψη των ίδιων φορέων έγινε πρόσφατα για την ενίσχυση του ΚΥ Θέρμης. Μάλιστα ιδιαίτερη σημασία αποκτά η ενέργεια αν λάβει υπ'όψη του κανείς την έντονη έξαρση του κορονοϊού στην περιοχή και ιδιαίτερα στην πόλη της Μηχανιώνας.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.