Άλλο ένα εγκεκριμένο έργο περιβαλλοντικής σημασίας για τον δήμο μας ΧΑΘΗΚΕ από την ανικανότητα υλοποίησης του από την δ/ση του δήμου μας.

Ο λόγος για την πιλοτική μονάδα κομποστοποίησης βιοαποβλήτων, έργο που είχε ενταχθεί από το 2018 σε πρόγραμμα χρηματοδότησης Ιnterreg με το ακρωνύμιο BIOREAL.

Ο Δήμος μας ως επικεφαλής εταίρος θα λάμβανε το ποσό των 420.000€ από τα οποία τα 310.000€ δηλ. το 80% προβλεπόταν για την προμήθεια του εξοπλισμού κομποστοποίησης.

Η εγκατάσταση μονάδας κομποστοποίησης αποφασίσθηκε να γίνει σε τμήμα του υπ'αριθμ.6450 αγροτεμαχιου Επανομής (παλαιά χωματερή Επανομής) σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του δήμου μας (8/2016 αποφ.Δ.Σ) αλλά και με την αποφ.10/2016 Δ.Σ ένταξης του έργου.

Οι αποφάσεις ψηφίσθηκαν από όλες τις παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής η δ/ση του δήμου εισηγήθηκε την απένταξη του έργου της κομποστοποίησης γιατί αδυνατούσε να προλάβει χρονικά την υλοποίηση του, παρά τους 18 μήνες που πέρασαν αναξιοποίητοι για να πράξει τα αυτονόητα.

Έτσι την λίστα των χαμένων ευκαιριών όπως:

-Τηλεμετρία/ΕΣΠΑ(1.134.000€)

-Γενικό σχέδιο ύδρευσης/ΕΣΠΑ(300.000€)

-Συντήρηση αύλειων σχολικών χώρων/Φιλόδημος(528.000€),

προστίθεται άλλο ένα χρήσιμο έργο για τον δήμο μας από την μόνιμη ανυπαρξία της διοίκησης.

Κύριοι το δύσκολο είναι πετυχαίνεις την χρηματοδότηση του σχεδιασμού σου και ευκολότερο να υλοποιείς αυτά που βρίσκεις καθ' όλα ΕΤΟΙΜΑ.

Κανένα από τα έργα, δυστυχώς, που εντάξαμε στο ΕΣΠΑ δεν προχωρήσατε.

Σταματήστε την έπαρση και την αλαζονεία αλλά και την υποκρισία που σας διακρίνει και γίνετε αποτελεσματικοί για τον τόπο μας.

Είναι κρίμα και άδικο να χάνονται πόροι και έργα εξαιτίας της άγνοιας αλλά και της ραστώνης που χαρακτηρίζει τον μέχρι τώρα βηματισμό σας.

Θερμαϊκός Νέα Πορεία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.