της Beatrance Semakoula *

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ωραίο στιγμιότυπο μιας παρεΐστικης στιγμής χαλάρωσης και διασκέδασης. Δεν είναι όμως! Είναι ένα άθλιο στιγμιότυπο από τη μέθη ανήλικων κοριτσιών, απόγευμα Πέμπτης, στην Καλαμαριά.

Δυο μήνες πριν, ενημέρωσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το σώμα για το σοβαρό πρόβλημα της διάθεσης αλκοόλ και τσιγάρων σε ανηλίκους από καταστήματα εντός των ορίων του Δήμου μας. Δύο μήνες μετά, παρά την επιστολή που εστάλη από το γραφείο του Δημάρχου στον σύλλογο περιπτεριούχων, δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Ως εδώ!

Χθες ζήτησα από τον Δήμαρχο νέα παρέμβαση για την επίλυση του ζητήματος.

Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους άσχετα από το αν έχουμε εφήβους ή όχι. Ας είμαστε σε εγρήγορση όσοι "κυκλοφορούμε" στους δρόμους της Καλαμαριάς μη τυχόν γίνουμε μάρτυρες τέτοιων στενάχωρων περιστατικών. Οι έφηβοι είναι γνωστό ότι είναι ευάλωτοι καθώς πειραματίζονται δοκιμάζοντας. Φλερτάρουν με την αίσθηση ανεξαρτησίας, ελευθερίας, πρόωρης ενηλικίωσης, με την αίσθηση της εξουσίας στη ζωή τους και στα πράγματα. Είναι επίσης γνωστό ότι όταν κλείνει η πόρτα και φεύγουν εκτός σπιτιού είναι "άλλα παιδιά" κι εμείς συχνά ως γονείς δεν το υπολογίζουμε αυτό ούτε και γνωρίζουμε τί συμβαίνει στις παρέες.

Αναμένω τη νέα παρέμβαση του Δημάρχου κι ευελπιστώ σε μια καλή έκβαση. Δεν θα επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να συνεχίσει να παίζει με την υγεία, την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα παιδιών στον βωμό του κέρδους. Γνωρίζω ποια είναι τα εν λόγω περίπτερα κι έχω ήδη ξεκινήσει μια μίνι εκστρατεία ενημέρωσης γονέων.

Με τη διπλή μου ιδιότητα αλλά και ως γονέας, θα εισηγηθώ το προσεχές διάστημα σε κάθε αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας την έναρξη νέων διαλέξεων με θέμα τις εξαρτήσεις, το αλκοόλ, τη βία και την ευαλωτότητα των εφήβων. Με λύπη πληροφορούμαι εδώ και καιρό για ξυλοδαρμούς μεταξύ εφήβων, για bullying παντός τύπου, για χρήση αλκοόλ-τσιγάρων και άλλων ουσιών, για αυτοκτονικές τάσεις και για σαστισμένους γονείς. Ας σταματήσουμε το κακό στην αρχή του.

Μετά και την ενημέρωση αυτή προς κάθε κατεύθυνση, σας προτρέπω να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια. Αν πέσει κάτι στην αντίληψή σας, αν γίνετε μάρτυρες κάποιου περιστατικού στον Δήμο μας, παρακαλώ ενημερώστε με. Συστρατευόμαστε για καλό σκοπό διεκδικώντας για τα παιδιά τα αυτονόητα.

Το μέλλον ανήκει στα παιδιά, η ευθύνη όμως σε μας!* Η Beatrance Semakoula είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καλαμαριάς
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.