Τα ΜΜΕ πρώτα από όλους δείχνουν άνοιγμα της εστίασης από τις 3 Μαΐου, ερμηνεύοντας, όπως γράφεται, τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων (που βέβαια ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί).
Περιχαρείς πλέον οι ρεπόρτερς αναφέρουν ότι εκκινεί η χαλάρωση των μέτρων που θα σηματοδοτήσει την απαρχή της κανονικότητας δύο εβδομάδες από σήμερα.
Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί όμως, απέναντι στην αισιόδοξη αυτή γενική ανάταση.
Κι αυτό γιατί ήδη χθες είχαμε νέο ρεκόρ διασωληνωμένων, μόλις χθες ανακοινώθηκε η κατακόρυφη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα του λεκανοπεδίου, θυμόμαστε τις προβλέψεις μετά τα κορονοπάρτι των Αθηνών για επιδείνωση της εικόνας μετά από δύο εβδομάδες (απόψεις ειδικών επιστημόνων).
Μετέθεσαν την Ανάσταση ένα τρίωρο πριν τα μεσάνυχτα για πρώτη φορά. Απλώσαν αστυνομικούς στις πλατείες για να αποτρέψουν συγκεντρώσεις πολιτών νεολαίων έξω από καφέ.
Παράλληλα χθες μόλις μιλούσαν για αύξηση των κρουσμάτων για άλλη μια φορά στη Θεσσαλονίκη.

Μακάρι να ανοίξουν όλα και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Φοβόμαστε όμως πως αυτό δεν μπορεί να γίνει με αίολες εισηγήσεις ή αυθαίρετες αποφάσεις.
Εκτός αν έχει αλλάξει κάτι δραματικά στον τρόπο που ελέγχεται η εξάπλωση του κορονοϊού. Αν δηλαδή αποδειχθεί πως άδικα υποστήκαμε τα εξαμηνιαία λοκντάουν.

Αναμένουμε τις εισηγήσεις και τις αποφάσεις.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.