Λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της Covid η έναρξη των φετινών Ευρωπαϊκών Ημερών Θάλασσας θα γίνει με  
διαδικτυακή ημερίδα την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, στις 21.15΄ με 22.30 ΄(το βράδυ).

Kαλή Πρακτική: «Το Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής Αγγελοχωρίου» Όταν η Τέχνη γίνεται Φύλακας της Φύσης!

Το Αγγελοχώρι , το Αιγαίο, το Λονδίνο και οι πρωτοπόροι μας εξιστορούν νέες υλοποιήσιμες ιδέες και πρακτικές που προστατεύουν και αγαπάνε τη Θάλασσα!

Με τη συμβολή του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου.

“Τέχνη είναι ο άνθρωπος προστιθέμενος στη Φύση”, είπε ο Βαν Γκονγκ διατυπώνοντας έναν από τους πληρέστερους ορισμούς της τέχνης.

Η αγάπη των κατοίκων του Αγγελοχωρίου για το οικοσύστημα της περιοχής τους, τους οδήγησε να ψάξουν για νέους τρόπους προφύλαξης και συντήρησης της περιοχής τους. Χωρίς τις προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, χρησιμοποίησαν την μαεστρία της πρακτικής σκέψης τους για να καταλήξουν στην Τέχνη. Δηλαδή, να φέρουν τον πολιτισμό και την τέχνη στο χώρο της φύσης χωρίς να μετακινηθεί ή να αλλάξει κάτι γιατί έτσι θα έχανε η σμίξη την αξία της και ο πρωταρχικός σκοπός θα αποτύγχανε. Με αυτό τον τρόπο έχουν προστατέψει την ακτή τους, τις αλυκές και το ευρύτερο περιβάλλον τους.

Για περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα fb:@Το Σπίτι Του Φύλακα Της Αλυκής και στο fb:@SeaThermaikos



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.