Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Σε πλήρη σύγχυση και πανικό βρίσκεται ο κ. Τσαμασλής και η διοίκηση του και αυτό γίνεται αντιληπτό δια γυμνού οφθαλμού διαβάζοντας κανείς προσεκτικά την ανακοίνωση του .

Γράφει μεταξύ άλλων ο κ. Τσαμασλής : " Προφανώς η ευαισθησία του (εννοεί τον κ. Μαυρομάτη) για την περιοχή μας είναι επιλεκτική και διαφέρει με τις χρονολογίες και την ιδιότητα του . Διότι ως δήμαρχος Θερμαϊκού , στις 5 Σεπτεμβρίου 2016 και κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης με θέμα: Γνωμοδότηση επί του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας , δεν αρνήθηκε , δεν διατύπωσε καμία επιφύλαξη , δεν αντέδρασε στην πρόταση για την δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) στα όρια του Δήμου μας " .

Γεννώνται λοιπόν τα εύλογα ερωτήματα επί της παραπάνω παραγράφου και χρίζουν πειστικής απάντησης .

1. Γιατί ο κ. Τσαμασλής , ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης , δεν αντέδρασε καταγγέλλοντας δημόσια τον κ. Μαυρομάτη για την πρόθεση του για δημιουργία ΜΕΒΑ, όταν το θέμα συζητήθηκε στην επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου μας το φθινόπωρο του 2015 , όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποι της παράταξης του ;

2. Γιατί η παράταξη του ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο την προμελέτη για την ΜΕΒΑ τον Μάρτιο του 2016 , δηλαδή επτά (7) μήνες νωρίτερα ;

Ο θεσμικός ρόλος της εκάστοτε αντιπολίτευσης είναι να ασκεί έλεγχο . Εσείς είδατε πουθενά κανέναν έλεγχο επ' αυτού ; Αλλά έρχεται τώρα , με γκεμπελική μέθοδο , να εμπλέξει τον Μαυρομάτη επιρρίπτοντας του ευθύνες σε ένα θέμα που ο ίδιος δημιούργησε με τη μεταφορά της ΜΕΒΑ στο Μεσημέρι . Ο Μαυρομάτης έκανε το αυτονόητο . Στις 5 Σεπτεμβρίου 2016 υλοποίησε την εντολή που πήρε από το δημοτικό συμβούλιο , όπως ο νόμος (Δημοτικός Κώδικας) τον υποχρεώνει να κάνει. Μια απόφαση που την ψήφισαν όλες οι αντιπολιτευτικές παρατάξεις πλην της κ.Μόραλη . Ποιός μπέρδεψε λοιπόν τις χρονολογίες ;

Και συνεχίζει ο κ. Τσαμασλής : " Προς τι λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρια του για κάτι που είχε συναινέσει τότε ; Για ποιό λόγο σηκώνει το δάχτυλο και δείχνει εμάς για κάτι που , χωρίς ενδοιασμό και δεύτερες σκέψεις , ψήφισε και έγινε ΦΕΚ , δηλαδή οριστικοποιήθηκε , τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ; "

Το ίδιο ακριβώς αναρωτιέμαι κι εγώ ο αφελής και φαντάζομαι και πολλοί άλλοι . Προς τι τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Τσαμασλή σήμερα , όταν δεν προέβει σε καμία δημόσια καταγγελία τότε που και η παράταξη του ψήφισε την δημιουργία ΜΕΒΑ , ένδειξη που δηλώνει συναίνεση ;

Γράφει στην επόμενη παράγραφο : " Για ποιές << κρυφές >> διαβουλεύσεις μας κατηγορεί ανερυθρίαστα ο κ. Μαυρομάτης ; Όταν ακόμη και η αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου μας δεν γνώριζε τίποτα για τις υπόγειες και μυστικοπαθείς κινήσεις του να δημιουργηθεί στον τόπο μας η ΜΕΒΑ ; " .

Στο σημείο αυτό θα ήθελα λίγο την προσοχή σας . Στην πρώτη του κιόλας παράγραφο μας λέει πως ο κ. Μαυρομάτης , στις 5 Σεπτεμβρίου 2016 ,συμμετείχε σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης . Τι σημαίνει αυτό ; Αυτό σημαίνει πως ο κ. Μαυρομάτης έλαβε υπηρεσιακά έγγραφη πρόσκληση . Άρα οι υπηρεσίες του δήμου γνώριζαν για το θέμα ενώ αυτός επικαλείται υπόγειες και μυστικοπαθείς κινήσεις .

Επιπλέον εκπρόσωποι της παράταξης του συμμετείχαν στην επιτροπή ποιότητας ζωής όπου συζητήθηκε το θέμα το φθινόπωρο του 2015 και το Μάρτιο του 2016 η παράταξη του ψήφισε την προμελέτη για τη δημιουργία ΜΕΒΑ . Για την σύνταξη της μελέτης δε, συμμετείχαν η υπηρεσία καθαριότητας και η τεχνική υπηρεσία . Πως λοιπόν επικαλείται ότι δεν το γνώριζαν οι υπηρεσίες του δήμου ;

Αλλά , αυτή είναι ως φαίνεται η προσφιλής τακτική του σημερινού δημάρχου . Στα δύσκολα να θολώνει τα νερά και να στέλνει την μπάλα στην κερκίδα αποποιούμενος τις ευθύνες του ως άλλος πόντιος Πιλάτος . Δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι ασκεί διοίκηση και ότι η εύκολη και ανέξοδη κριτική , η δημαγωγική και αντιπολιτευτική τακτική έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτή .

Και πάμε στην τελευταία του παράγραφο : " Χρειάζεται μεγάλο πολιτικό και ηθικό θάρρος από τον επικεφαλής της παράταξης ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ να παραδεχθεί το λάθος του . Ένα μεγάλο ατόπημα του , που , καλείται να διαχειριστή η νυν διοίκηση και να το μετατρέψει σε ευκαιρία " .

Ειλικρινά , συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία του παράγραφο . Περιμένω κι εγώ , ως πολίτης και κάτοικος του Μεσημερίου , από τον σημερινό δήμαρχο και παιδί του Μεσημερίου , να επιδείξει μεγάλο πολιτικό και ηθικό θάρρος για το μεγάλο του ατόπημα να μεταφέρει τη ΜΕΒΑ εν μια νυχτή και χωρίς διάφανες διαδικασίες σε κατοικημένη περιοχή του Μεσημερίου , όπως με ευκολία εγκαλεί τον πρώην δήμαρχο , έτσι , να παραδεχθεί το λάθος του και να το μετατρέψει σε ευκαιρία .


ΥΓ . Λίγο πριν τη δημοσίευση του άρθρου πληροφορήθηκα την ύπαρξη δημοτικού συμβουλίου και καθυστέρησα την δημοσίευση του για να πληροφορηθώ τις επικείμενες εξελίξεις . Έτσι από LIVE μετάδοση στο fb είδα με τα μάτια μου και άκουσα με τ΄ αυτιά μου τον κ. Τσαμασλή να παραδέχεται πως η παράταξη του ψήφισε την δημιουργία ΜΕΒΑ. Βλέποντας δε πως το πολιτικό κόστος που θα επωμιστεί θα είναι δυσβάσταχτο έκανε στροφή 180 μοιρών . Συγχαρητήρια στον κ. Μαυρομάτη για την άμεση αντίδραση του να δημοσιοποιήσει το θέμα , να το αναδείξει και να σταθεί μέχρι τέλους στο πλευρό των Μεσημεριωτών . Τα περισσότερα όμως συγχαρητήρια ανήκουν στους κατοίκους του Μεσημερίου, μηδέ ενός εξαιρουμένου , οι οποίοι αντέδρασαν δυναμικά και αποφασιστικά στον να μη δημιουργηθεί η ΜΕΒΑ στο χωριό τους .



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.