Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Αγαπητέ αναγνώστη ,

Ο απερχόμενος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αδαμίδης , απευθυνόμενος στον πρώην αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Μήλιο Παναγιώτη , σε σχόλιο του κάτω από ανάρτηση του κ. Κούτουκα με τίτλο ΓΙΩΡΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ , γράφει : "αγαπητέ και ( πρώην ) συνοδοιπόρε ...... από την επισκόπηση των στοιχείων που έχω στην διάθεση μου εξάγονται τα εξής συμπεράσματα . Ο δήμαρχος μας κ. Μαυρομάτης στις αρχές Σεπτεμβρίου 2016 παραστάθηκε στην περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης και συμφώνησε εν αγνοία μου (ίσως και εν αγνοία σου ) να δημιουργηθεί ΜΕΒΑ στα όρια του Δήμου ! "

Δηλαδή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δικηγόρος στο επάγγελμα (έχει τη σημασία του ο τονισμός ) , ο δεύτερος τη τάξη μιας δημοτικής αρχής , αυτός που συντάσσει την ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου έχοντας όλα τα έγγραφα που απαιτούνται και τα εισηγείται στους συναδέλφους του , που τον Μάρτιο του 2016 ψήφησε την προμελέτη για την δημιουργία ΜΕΒΑ , επικαλείται σήμερα ότι όλα έγιναν εν αγνοία του. Δηλαδή λειτούργησε όπως ο κ. Χρυσοχοίδης , ο οποίος ψήφιζε τα μνημόνια χωρίς να τα διαβάζει .

Ερωτάται ο κ. Αδαμίδης . Γιατί δεν παραιτήθηκε από ευθιξία όταν το πληροφορήθηκε ;

Γιατί δεν τον κατήγγειλε τότε δημόσια , δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2016 ;

Γιατί , σχεδόν μετά από τρία χρόνια , συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο αυτού που τον εξαπάτησε και μετά ανεξαρτητοποιήθηκε ;

Εάν εκλεγόταν ο κ. Μαυρομάτης θα ανεξαρτητοποιείτο ; Θα έλεγε αυτά που ισχυρίζεται σήμερα ;

Και συνεχίζει πάρα κάτω : " Μάλιστα συμφώνησε χωρίς καμία παρατήρηση σε αντίθεση με άλλους δήμους ( π.χ Θέρμη , Βόλβη , Δέλτα κλπ). Άρα στο χρονικό αυτό σημείο δεν τέθηκε το θέμα του λεγόμενου τριεθνές στην Μηχανιώνα . Στη συνέχεια και τα επόμενα 3 χρόνια μέχρι τις εκλογές του 2019 , οι μελετητές του ΦΟΔΣΑ συμπεραίνω και πιθανολογώ ότι κατέληξαν σε δύο πιθανές τοποθεσίες μία στην Κερασιά και μία στο Μεσημέρι " .

Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά πως , ο Μαυρομάτης είχε στα χέρια του σχεδόν ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και εκ του νόμου είναι υποχρεωμένος να υλοποιεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου . Εάν δεν την υλοποιούσε θα ήταν υπόλογος απέναντι στο νόμο , στο δημοτικό συμβούλιο και την κοινωνία . Δείτε όμως την διατύπωση του ; συμπεραίνει και πιθανολογεί . Δηλαδή δεν έχει στοιχεία . Αυτό θα το έλεγε ποτέ σε δικαστήριο ; ότι δηλαδή δεν έχω αποδείξεις αλλά πιθανολογώ και συμπεραίνω ; Επίσης ερωτάται ο κ. Αδαμίδης . Γνωρίζει αν οι άλλοι δήμαρχοι είχαν στα χέρια τους αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων ; ή και πάλι συμπεραίνει και πιθανολογεί ;

Για προσέξτε όμως τι συμβαίνει πάρα κάτω !!! Στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου στις 11-10-2019 , δηλαδή τρία χρόνια μετά και με διοίκηση Τσαμασλή , έρχεται θέμα προς ψήφιση (θέμα 12) με τίτλο " Εκλογή Αντιπροσώπων Μελών Διοικητικού συμβούλιου του ΦΟΔΣΑ " . Ο κ. Αδαμίδης , αναμένει το θέμα , το ψηφίζει και μετά αποχωρεί . Και ξέρετε ποιοί εξελέγησαν ; Ο κ. Τσαμασλής και η κ. Ζαριφέ (απόφαση Δ.Σ 289/2019). Γιατί ακόμη και τότε δεν κατήγγειλε τον κ. Μαυρομάτη ζητώντας πλήρη ενημέρωση ; Τι έχει να μας πει για την μελέτη του ΦΟΔΣΑ που δεν την γνώριζε κανένα θεσμικό όργανο ; Ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Τσαμασλή ;

Όμως δημιουργούνται και περεταίρω ερωτήματα . Ο κ. Τσαμασλής ως αντιπρόσωπος του συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ δεν γνώριζε για τη Μελέτη ; Είναι δυνατόν ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός παράγων που διατέλεσε αντινομάρχης και αντιπεριφερειάρχης επί σειρά ετών και δήμαρχος σήμερα να μη γνώριζε για την ύπαρξη της μελέτης ; Είναι δυνατόν να γίνετε μία μελέτη στον δήμο σου και να μην το γνωρίζεις ; Δεν την διάβασε ; Πως ο ΦΟΔΣΑ επέλεξε το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο στο Μεσημέρι ; Από μόνος του ; Όχι βέβαια . Κάποιος του το υπέδειξε . Ποιός ; Λέτε ο ΦΟΔΣΑ να συνομιλούσε με τον κ.Μαυρομάτη ενώ δήμαρχος και αντιπρόσωπος στο διοικητικό συμβούλιο είναι ο κ. Τσαμασλής ; Η μελέτη του ΦΟΔΣΑ ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2020 ενώ η εκλογή του κ. Τσαμασλή ως δημάρχου και αντιπροσώπου τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αντίστοιχα του 2019 . Και οι μελέτες αυτού του τύπου διαρκούν 5-6 μήνες το πολύ . Πως τώρα βρήκε τη λύση , μετά το σάλο που ξέσπασε , ενώ θα μπορούσε να τον αποφύγει τότε ;

Πολλά τα ερωτήματα που χρίζουν απάντησης αλλά δεν θα απαντηθούν ποτέ .

Δεν ξέρω ποιός ή ποιοί συνέταξαν την ανακοίνωση του κ. Τσαμασλή αλλά πάνω στη σύγχυση και τον πανικό τους και στην προσπάθεια τους να ενοχοποιήσουν και να τα φορτώσουν στον κ. Μαυρομάτη τους ξέφυγαν οι ημερομηνίες .

Και πάμε στην επόμενη και τελευταία παράγραφο : " Η Κερασιά αποκλείστηκε πάραυτα αφού από κει προέρχεται ο κ. Μαυρομάτης και απέμεινε το Μεσημέρι . Πλην όμως στο Μεσημέρι είχε ήδη προηγηθεί η μελέτη κατασκευής του βιολογικού με αρκετές αντιδράσεις . Εάν λοιπόν ο κ. Μαυρομάτης ανακοίνωνε και τη ΜΕΒΑ στο Μεσημέρι στην ίδια θητεία μας τότε κάποιοι σίγουρα δεν θα μπορούσαν να περάσουν από το Μεσημέρι ούτε με αεροπλάνο ....... αυτή η αλήθεια προκύπτει από τα στοιχεία . Αν τώρα υπάρχει και κάποιο άλλο στοιχείο που μου διαφεύγει παρακαλώ να με ενημερώσεις γιατί η ανεύρεση της αλήθειας με ενδιαφέρει πάρα πολύ " .

Από την πρώτη κιόλας πρόταση , αντιλαμβάνεται κανείς τον κιτρινισμό και την αποποίηση των ευθυνών του πολιτικού ανδρός . Και αν υποθέσουμε ότι η Κερασιά αποκλείστηκε λόγω Μαυρομάτη γιατί και το Μεσημέρι δεν αποκλείστηκε λόγω Τσαμασλή , αφού κατάγεται από το Μεσημέρι ; Όσο για τον βιολογικό που αναφέρει και αυτή τη Μελέτη την ψήφησε . Μήπως δεν γνώριζε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις ; Και εδώ βγάζει την ουρά του απ' έξω . Εκτός αν και πάλι , εξαπατήθηκε και δεν ήξερε τι ψήφιζε .

Αλήθεια κ. Αδαμίδη , εσείς , ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου , επισκεφθήκατε ποτέ το τοπικό συμβούλιο του Μεσημερίου ; Ξέρετε που βρίσκετε το Μεσημέρι ; Και ποιά αλήθεια προκύπτει από τα στοιχεία ; από τα στοιχεία που πιθανολογείτε και συμπεραίνετε; όσο για την ανεύρεση της αλήθειας που σας ενδιαφέρει και δεν είχατε στοιχεία , αλλά πιθανολογούσατε και συμπεραίνατε σας τα προσκόμισα εγώ .







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.