Το βίντεο που ακολουθεί, από το Freedom.tv, καταγράφει την συνάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, πριν από 5 χρόνια (4/5/2016) με την τελευταία επιζώσα τότε του Ολοκαυτώματος στο Λέχοβο, Χρυσάνθη Μάρκου.

Η Χρυσάνθη Μάρκου, ηλικίας 103 ετών τότε, αφηγείται πώς το χωριό της έγινε στάχτη μπροστά στα μάτια της, από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής και μας εξιστορεί τα δεινά που πέρασαν η ίδια, η οικογένειά της, οι χωριανοί της, από τη ναζιστική θηριωδία.

Η Χρυσάνθη Μάρκου, πλήρης ημερών, έφυγε προχθές (13/4/2021), σε ηλικία 108 ετών, χωρίς να δει να αποζημιώνεται η χώρα μας και τα θύματα των ναζιστικών θηριωδιών. Την αποχαιρετάμε με την υπόσχεση ότι δεν θα ξεχάσουμε. Και ότι δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε την δικαίωση.

Το σημερινό Tweet της Προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας για τον θάνατο της ηπερηλίκου Ελληνίδας, που δεν αξιώθηκε να δει αποζημίωση στα θύματα από τις θηριωδίες της Γερμανίας, μήτρας του Ναζισμού.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.