Σε πολίτες β΄ κατηγορίας μετατρέπει τους συμπολίτες μας στην ΔΕ/Μηχανιώνας και στην ΔΕ/Επανομής η σημερινή Διοίκηση του Δήμου μας, διαπιστώνει η παράταξη Θερμαϊκός Νέα Πορεία του Γιάννη Μαυρομάτη:


Με αυταρχικό και πέρα για πέρα αντικοινωνικό λόγο, αποφάσισε την οριστική κατάργηση των ταμείων που έδρευαν στα παλιά Δημαρχεία της Ν.Μηχανιώνας και της Επανομής, υποχρεώνοντας, πλέον τους συμπολίτες μας που η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ηλικιωμένοι και όχι μόνο, στην ταλαιπωρία της μετάβασης στην Περαία ή στην καλύτερη περίπτωση σε υποκατάστημα τραπέζης όπου υπάρχει (στην Επανομή δεν υφίσταται), ώστε να εξυπηρετηθούν.



Με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο αντιδήμαρχος Οικονομικών μας ενημέρωσε, μετά από ερώτηση μας στο δημοτικό συμβούλιο πως η ύπαρξη ταμία στις παραπάνω περιοχές επιβαρύνει οικονομικά τον Δήμο για μία δουλειά που πλέον μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά!

Πως, αλήθεια, ο παππούς και η γιαγιά της διπλανής πόρτας θα καταφέρει να εξυπηρετηθεί… ηλεκτρονικά ή πως θα καταφέρει να φτάσει ως την Περαία, διανύοντας μια απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Το θέμα δεν είναι ούτε οικονομικό, ούτε διαδικαστικό, ούτε… εκσυγχρονιστικό. Είναι βαθιά κοινωνικό και ανθρώπινο. Είναι θέμα σεβασμού σε μια κοινωνική ομάδα η οποία χρήζει της προσοχής και της βοήθειάς μας. Μόνο που αυτοί οι άνθρωποι που διοικούν τον Δήμο μας, εδώ και 20 μήνες, για άλλη μια φορά, αποδεικνύουν πως δεν έχουν ούτε ευαισθησίες, ούτε κοινωνικά αντανακλαστικά.

Το μόνο που βλέπουν είναι «κουτάκια» στον προϋπολογισμό. Σε αυτά τα «κουτάκια», όπως φαίνεται, δεν χωρούν οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν, οι απόμαχοι της ζωής…

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.