Συνεχίζονται και την προσεχή εβδομάδα οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν drive through tests (μέσα από το αυτοκίνητο), στην περιοχή του Άλσους του Αγίου Τρύφωνα, στον κόμβο της Θέρμης προς Πανόραμα, στην έξοδο προς Χαριλάου.

Την Πέμπτη 8 Απριλίου θα γίνουν rapid tests στην Κοινότητα Πλαγιαρίου, στο χώρο του ΚΑΠΗ. Και στις δύο περιπτώσεις οι ώρες διενέργειας των τεστ θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Χθες πραγματοποιήθηκαν εκ νέου rapid tests στην Καρδία (από κει είναι και η φωτογραφία). Έγιναν συνολικά 228 και προέκυψαν 10 θετικά (4,38%). Αφορούν σε έναν άνδρα και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 40 έτη. Υπενθυμίζεται ότι στην Καρδία είχαν γίνει τεστ και την προηγούμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου όπου σε σύνολο 231 ελέγχων διαγνώστηκαν επτά θετικά (3,03%). Αφορούσαν σε τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 29 έτη.

Επίσης, σε αντίστοιχους ελέγχους οι οποίοι έγιναν την Τετάρτη στην Κοινότητα Ταγαράδων, σε σύνολο 217 rapid test προέκυψαν δύο θετικά (0,92%). Αφορούσαν σε έναν άνδρα και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 63 έτη.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δημότες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό. Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ΤΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ Η ΜΑΣΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΛΕΜΦΑΔΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.