Παρακολουθήστε την απίστευτη ιστορία της Suda, ενός θηλυκού ελέφαντα οκτώ χρόνων, που έχει αναπτύξει μια καλλιτεχνική δεξιότητα που της επιτρέπει να ζωγραφίζει.
Ζει σε πάρκο της Ταϊλάνδης και με τη βοήθεια του οδηγού της, του David, που την τροφοδοτεί με χρώματα και πινέλα απλώνει την έμπνευσή της στον καμβά και φτιάχνει τις δημιουργίες της.


Πίνακες οι οποίοι εκτίθενται  και πωλούνται εισφέροντας έτσι στο πρόγραμμα περίθαλψης ελεφάντων της κοιλάδας, που βρίσκονται εκτός των πάρκων.
Έχουμε εκπλαγεί κυρολεκτικά από της επιδόσεις και το ταλέντο της Suda, χωρίς όμως να κρατούμε επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα αυτών των εικαστικών ανησυχιών των παχύδερμων.
Μάλιστα όπως ανακαλύψαμε δεν είναι η μόνη ελεφαντίνα που ζωγραφίζει στα πάρκο της Ταϊλάνδης.


Πίσω από αυτά τα πραγματικά ιδιαίτερα χαρίσματα της Suda, και των Namtong και Tanwa βρίσκεται μια φιλοζωική οργάνωση που δημιουργήθηκε από ορισμένους αφοσιωμένους ανθρώπους που σκοπό έχουν την εξάλειψη της δυστυχίας του αφρικανικού και του ασιατικού ελέφαντα.
Ως στόχο έχουν το σταμάτημα του παράνομου εμπόριου αίματος του ελεφαντόδοντος.
Όπως  αναφέρει ο ιδρυτής της οργάνωσης ThaiElephantArt, ο  Phogrin Smeaton:

Εργαζόμαστε εξαιρετικά σκληρά και είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μοντέλο για να παρέχουμε συνεχή οικονομική βοήθεια στις σχετικές ΜΚΟ. Οι ΜΚΟ που υποστηρίζουμε είναι εκείνες που έχουν ισχυρές σχέσεις με τις κυβερνήσεις. Τις βοηθάμε με δωρεές από τους πίνακες που πουλάμε.

Αυτό τους βοηθά στις συνεχιζόμενες προσπάθειές τους για την καταπολέμηση των εγκλημάτων άγριας ζωής κατά των ελεφάντων και των ρινόκερων.

Αυτό το ύπουλο παράνομο εμπόριο ελεφαντόδοντου αίματος πρέπει να σταματήσει.







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.