του Alexandros Raskolnick

Επειδή άλλα πρέπει να μας καίνε περισσότερο από το κυριαρχικό δικαίωμα ενός τρίτου κράτους να επιχειρεί τη σύλληψη ενός καταδικασμένου και καταζητούμενου υπηκόου του, ας έχουμε υπόψη μας δυο-τρία πράγματα:

Ο συντελεστής Τζίνι αναπτύχθηκε από τον Ιταλό στατιστικό και κοινωνιολόγο Corrado Gini και αφορά στη μέτρηση της κατανομής του εισοδήματος ή του πλούτου των κατοίκων ενός έθνους. Είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο μέτρο της κοινωνικής ανισότητας. Από τα στοιχεία του 2021, βλέπουμε ότι η χώρα με τις μεγαλύτερες ανισότητες είναι σήμερα η Νότια Αφρική (τιμή συντελεστή = 63) ενώ η Λευκορωσία με τιμή συντελεστή 25.2 κατατάσσεται στην τρίτη καλύτερη θέση παγκοσμίως, πίσω μόνο από τα Νησιά Φερόε και τη Σλοβενία. (Πηγή:
https://worldpopulationreview.com/.../gini-coefficient-by... )

Διαβάζουμε σήμερα στην “Καθημερινή” ( https://www.moneyreview.gr/.../sta-ypsi-oi-apodoseis-ton... ) ότι "η οικονομία της Λευκορωσίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, εμφάνισε ύφεση μόλις 0,9% το 2020, καθώς σ’ αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν εφάρμοσε αυστηρά περιοριστικά μέρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας". Χρειάζεται όμως εδώ και η συμπληρωματική διευκρίνηση ότι η Λευκορωσία μέχρι χθες μετρούσε λόγω κορωναϊού 294 νεκρούς ανά εκατομμύριο όταν εμείς, στην Ελλάδα, έχουμε φτάσει τους 1139 και δυστυχώς, όλο ανεβαίνουμε! https://www.worldometers.info/coronavirus/

Βέβαια, δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Λευκορωσίας λιβανίζουν τον “δικτάτορα” Αλεξάντρ Λουκασένκο. (Πάντως “Νέο Μωυσή”, δεν τον έχουν αποκαλέσει, απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω.)
#Lukashenko #Belarus #Protasevich #Ryanair #coronavirus

___________
Cartoon: Rainer Hachfeld (20 April 2020)
"Lukashenko: Vodka against corona", The Cartoon Movement @ https://cartoonmovement.com/.../lukashenko-vodka-against...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.