Φτωχότερη από χθες η ελληνική γελοιογραφία καθώς ο Soter Tas πέθανε από κορoνοϊό

Ο σκιτσογράφος Soter Tas, κατά κόσμον Σωτήρης Τασιόπουλος, έχασε την μάχη με το κορωνοϊό σε ηλικία 54 ετών. Ο θάνατος του βύθισε σε πένθος και θλίψη τον κόσμο της ελληνικής γελοιογραφίας και σκιτσογραφίας, καθώς είχε πάρα πολλά να προσφέρει στην τέχνη.

Ο Σωτήρης Τασιόπουλος γεννήθηκε το 1967. Παρότι σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, ο χώρος της τέχνης ήταν αυτός που τον κέρδισε.

Σκίτσα του είχαν δημοσιευθεί στην «Ελευθεροτυπία», στην «Παρασκευή & 13», στην «Πρώτη Περιστερίου», στην «Κυριακάτικη», αλλά και από άλλες εφημερίδες, ενώ έκανε και εικονογραφήσεις για εκδοτικούς οίκους. Ενώ ήταν μέλος της Λέσχης Γελοιογράφων.

Την είδηση του θανάτου του έκαναν γνωστή φίλοι του μέσω του Facebook, ενώ η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, τον αποχαιρέτησε σημειώνοντας: «Ο covid-19 στέρησε τους γελοιογράφους από ένα συνάδελφό τους. Ο Soter, ο Σωτήρης μας, είχε λόγω ηλικίας και λόγω παραγωγικότητας, πάρα πολλά να προσφέρει στην τέχνη που επέλεξε. Επίσης λόγω συναδελφικότητας και προθυμίας, είχε να προσφέρει ακόμα περισσότερα στην παρέα της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων: ενεργός, συναδελφικός, αγαπητός. Μας λείπει ήδη».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.