Χιλιάδες εργαζόμενοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να έχουν την υποχρέωση να υποβάλλονται σε self test και να το δηλώνουν, προκειμένου να προσέρχονται στις δουλειές και στα μαθήματά τους.

Η βασική αλλαγή είναι ότι από σήμερα, Δευτέρα, παύει η υποχρέωση δεύτερου test για μαθητές και εκπαιδευτικούς, που πλέον θα πρέπει να υποβάλλονται μια φορά την εβδομάδα, συγκεκριμένα κάθε Κυριακή.

Αντίστοιχα, σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο πρέπει να υποβληθούν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, όμως δεν ισχύει για όλους η ίδια συχνότητα ελέγχου.

Έτσι, όσοι δουλεύουν στο λιανεμπόριο, την εστίαση, στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, τις μεταφορές, στις υπηρεσίες καθαρισμού, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, στα κέντρα αισθητικής, τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων και τις σχολές οδηγών θα πρέπει να συνεχίσουν υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο self test την εβδομάδα. Το πρώτο παρέχεται δωρεάν από τα φαρμακεία και το δεύτερο το πληρώνει ο εργοδότης.

Όσοι εργάζονται στον δημόσιο τομέα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, την Ελληνική Αστυνομία, την πυροσβεστική, το Λιμενικό Σώμα και οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πρέπει επίσης να κάνουν τεστ, αλλά μια φορά την εβδομάδα. Το τεστ θα το προμηθεύονται δωρεάν.

Από σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου, ανοίγουν επίσης οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, αλλά για τα παιδιά αυτών των ηλικιών δεν είναι απαραίτητο το τεστ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.