Το υπέροχο μυστικό της Καρδίτσας που ελάχιστοι ξέρουν και που πρέπει να λάμψει σε όλο τον κόσμο.

Ο Θολωτός Τάφος του Αιάτου (Ξινονερίου-Γεωργικού), το μεγάλο θαύμα

Τι απεικονίζει άραγε αυτός ο πίνακας; Άραγε να είναι μια δίνη από άστρα, μια δίνη της θάλασσας; Το μάτι του τυφώνα; Αυτή είναι η άψογη Θόλος του θολωτού τάφου του Γεωργικού - Ξινονερίου Καρδίτσας που σχεδόν αγγίζει τα 9 μέτρα! 

Δεν μπορείς να μπεις μέσα, μπορείς να κάνεις μια απέλπιδη προσπάθεια να το φωτογραφήσεις για να δείξεις σε όλον τον κόσμο ότι αυτό το τόσο άγνωστο μνημείο αγγίζει και ξεπερνά την τελειότητα, ότι για να μπουν αυτές οι ασβεστολιθικές πέτρες στην θέση τους εκεί μέσα έγινε ασύλληπτο θαύμα. 

Θα περίμενες αυτό το μνημείο να ήταν σημείο αναφοράς που να ξεπερνούσε τα όρια της περιοχής του. Να ήταν ανάμεσα στα μεγάλα θαύματα αυτής της χώρας. Όχι! Απόλυτη λήθη και εγκατάλειψη! 

Μέτρα τις πέτρες, δες πως τις τοποθέτησαν και τώρα πες μου, αυτό δεν είναι θαύμα;

Φώτο: Kostis Talos /Αθηνολόγιο

*μια κοινοποίηση για το μνημείο απαραίτητη και όποιος το κάνει να αναφέρει "θολωτός τάφος Ξινονερίου-Γεωργικού" κάντε το γνωστό, να ακουστεί αυτό το όνομα. Μόνο αν γίνει γνωστό ίσως ασχοληθούν

Αθηνολόγιο

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.