Με τίτλο «Επιταγή χωρίς αντίκρισμα προς τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου Θερμαϊκού", ανακοίνωση της παράταξης του Γιάννη Μαυρομάτη διαπιστώνει κοινωνική "αναισθησία", έναντι των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Θερμαϊκού, από την Διοίκηση Τσαμασλή.
Η ανακοίνωση:

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως εδώ και δύο χρόνια, στα κοινά του Δήμου μας, έχουν εμπλακεί άνθρωποι «κοινωνικά ευαίσθητοι», άνθρωποι που στέκονται «δίπλα στις δυσκολίες του πολίτη», άνθρωποι που δεν διστάζουν να κάνουν ότι είναι δυνατό για να «ανακουφίσουν» τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες… αποτελειώνοντάς τες!

Και αυτό η διοίκηση του κ. Τσαμασλή το έκανε «πράξη», για μία ακόμη φορά, ψηφίζοντας στο δημοτικό συμβούλιο, ότι πιο αντικοινωνικό, ότι πιο αντιλαϊκό θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος, απέναντι σε ανθρώπους που έχουν απόλυτη ανάγκη, ειδικά τη δεδομένη χρονική συγκυρία λόγω πανδημίας.

Τι ανακοίνωσαν χωρίς ίχνος ντροπής; Πως στον φετινό προϋπολογισμό του Δήμου προβλέπεται μόλις το 3 τοις χιλίοις (0,3%) από τα ανταποδοτικά τέλη, ως ενίσχυση στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας, στις οποίες ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται οι άνεργοι. Δεν συμπεριλαμβάνονται, δηλαδή, άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά που οι δυσκολίες της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης τους έφεραν σε αυτό το σημείο. Σε αυτή την κοινωνική ομάδα, ο κ. Τσαμασλής λέει «ΟΧΙ», γυρίζοντάς τους την πλάτη, παρά τις εκκλήσεις της πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης.

Με τη κυνική άρνηση στην πρόταση μας η διοίκηση, οδηγεί στην απόγνωση αξιοπρεπείς συμπολίτες μας για τους οποίους ασφαλώς και δεν είναι επιλογή η ανεργία, αλλά συνέπεια των σημερινών πολύ δύσκολων συνθηκών για όλους.

Όσο για τους υπόλοιπους; Πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ κ.ο.κ θα μοιραστούν το "αστρονομικό ποσό" των 15.000€ - 20.000€ το οποίο δεν φτάνει για τίποτα. Και επί της ουσίας δεν αντιστοιχεί και σε τίποτα…
Δηλαδή είναι μία επιταγή χωρίς αντίκρισμα προς τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας.

Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική της σημερινής ανάλγητης διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού. Αυτός είναι ο «φιλεύσπλαχνος» κ. Τσαμασλής και η διοίκηση του.
Αυτοί μας διοικούν…


Οι συνδημότες μας κρίνουν συνέπεια λόγων -πράξεων και συγκρίνουν. Και δυστυχώς για όλους αυτούς (ευτυχώς για τον τόπο), η αντίστροφη μέτρηση για την ώρα της τελικής κρίσης έχει ξεκινήσει…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.