Σήμερα 05/06/2021 και με αφορμή τόσο την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος όσο και την πρόσφατη συμπλήρωση 2 ετών από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές παραθέτουμε τις καταστροφικές παραλείψεις της σημερινής διοίκησης στον τομέα του περιβάλλοντος, τομέα δράσης που κατά τη δίκη μας διοίκηση είχε πρωτεύοντα ρόλο:

1. 2020: χάσαμε μια γαλάζια σημαία, 2021: χάσαμε άλλη μια και το θαλάσσιο περιβάλλον και η φήμη μας ως κοντινός τουριστικός προορισμός σπιλώθηκε ανεπανόρθωτα.

2. Οι κάδοι στους περιφερειακούς οικισμούς του δήμου μας και όχι μόνο είναι μονίμως γεμάτοι γεγονός που μαρτυρούν οι πολυπληθείς αναρτήσεις των αγανακτισμένων κατοίκων που γεμίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα παράπονα τους μήπως και τους δώσει η διοίκηση προσοχή.

3. Τα ογκώδη Απορρίμματα γίνονται βουνά στο ΣΜΑ της Μηχ/νας ή θάβονται και κάποιες φορές καίγονται στο χώρο 6450(τριεθνές) ή ακόμη καλύτερα "στολίζουν τα ρέμματα".

4. Διάβρωση ακτών: παραμένει αναξιοποίητη η πλήρης μελέτη που παραδώσαμε στη σημερινή διοίκηση.

5. Χάθηκαν έργα που εξασφαλίσαμε για την αποκατάσταση της περιοχής μας από την καταστροφική θεομηνία του 2016 (Πάλιουρα Επανομής, Παραλιακό μέτωπο Ν. Μηχανιώνας).

6. Μειώθηκε ο προϋπολογισμός για έργα σχετιζόμενα με το περιβάλλον.

7. Ημερίδες καμπάνιες ευαισθητοποίησης. Καμία.

8. Εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα; Άγνωστος χ για την διοίκηση.

9. Κτιριακός εξοπλισμός που μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα; Κανένας.

Η λίστα είναι μεγάλη αλλά φαίνεται ότι η ευαισθησία της διοίκησης είναι πολύ μικρή σε ότι σχετίζεται με την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο συνδυασμός μας και ως διοίκηση και από τη θέση της αντιπολίτευσης επιμένει στην ευαισθητοποίηση όλων μας θεωρώντας το περιβάλλον από τα πρώτα στην ιεραρχία ζητήματα που πρέπει να απασχολούν τους πολίτες και δήμους.

Στο πλαίσιο αυτό αναβαθμίσαμε, κατά τη διάρκεια της θητείας μας, τον ηλεκτροφωτισμό όλου του Δήμου, εγκαθιστώντας λαμπτήρες LED οι οποίοι είναι απόλυτα φιλικοί προς το περιβάλλον, εξοικονομώντας ταυτοχρόνως ενέργεια και χρήματα.

Η αγάπη για το περιβάλλον πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας!


Αυτή είναι η σημερινή εικόνα των χωματερών που δημιούργησε η σημερινή διοίκηση
































Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.