Η δύναμη σε κάθε άνθρωπο βρίσκεται στην αγάπη των δικών του ανθρώπων, οικείων και φίλων. Η αποδοχή του από τον περίγυρό του και την κοινωνία αντανακλά την εκτίμηση στο πρόσωπό του.
Για έναν γιατρό, μάχιμο σε Γενικό Νοσοκομείο, εύσημα αποτελούν η πίστη των ασθενών του σ' αυτόν και ο σεβασμός,η αγάπη και η εκτίμηση των συναδέλφων του γιατρών.
Τίτλος τιμής όμως νομίζω πως αποδίδεται σε γιατρό όταν όλο το προσωπικό γνωρίζει και θεωρεί τον συνάδελφο γιατρό εκτός όλων των παραπάνω ως αμέμπτου ηθικής, αξιοπρεπή, ευπροσήγορο και φίλο.

Ο Σάκης Παπαγεωργίου ήταν Γιατρός Πρώτης Γραμμής. Ο στυλοβάτης των εξωτερικών ιατρείων του Ιπποκρατείου. Ο γλυκύτατος γιατρός με υπομονή και χαμόγελο. Έφυγε δυστυχώς. Λιγοστεύουν οι καλοί από κοντά μας. Καλό ταξίδι Σάκη.... Συλλυπητήρια στην οικογένειά σου.

Συμπεριλαμβάνω στον αποχαιρετισμό, την ανάρτηση του φίλου καρδιολόγου Vassilis Skeberis:
Η ερώτηση στη σελίδα, μάλλον διαδικαστική. "Τι σκέφτεστε;". Μετά από το μήνυμα του φίλου, συναδέλφου, Διευθυντή της Β'Προπαιδευτικης Παθολογικής Κλινικής, Μιχάλη Δουμα, που με ενημέρωνε ότι "έφυγε" ο Σάκης (Παπαγεωργίου) η σκέψη άρχισε να γίνεται αργή. Πήγε πίσω τη μέρα που ο Σάκης, με υποδέχτηκε ως καινούργιο ειδικευομενο στην Κλινική. Με καθοδήγησε στις διαδικασίες της κλινικής. Και από τότε, το χαμόγελο του, η προθυμία του, η γνώση του, η συνεχώς σωρευομενη εμπειρία του, απλώθηκαν στην Κλινική, σε όλο το Νοσοκομείο. Το πέρασμα των χρόνων του απένειμε τη σύνταξη. Κάποια στιγμή, ένα κενό, μια αναζήτηση συμβουλής που δίνονται από άλλους συναδελφους, όχι από το Σάκη, η απομάκρυνση και κάποια στιγμή, η ανακοίνωση μιας καλπαζουσας ασθένειας και το τέλος.
Δεν ξέρω αν η άποψη "εγώ αν αρρωστήσω θέλω αυτόν το γιατρό" αποτελεί τίτλο τιμής για έναν γιατρο, η ταπεινοτητα μου, Σάκη για σένα, το είπε πολλές φορές.
Η προτροπή " Αιωνία η μνήμη" φαντάζει επίσης τυπική και διαδικαστική. Θα πω ένα πιο ανθρώπινο, συναισθηματικο " φίλε, συνάδελφε Σάκη, ευχαριστώ για την παντοτεινη προθυμία να απαντήσεις στις ερωτήσεις μου, να μου δώσεις τη συμβουλή σου και το σπουδαιότερο να χαρίσεις το χαμόγελο σου".
Αξέχαστος, αλησμονητος, πάντα παρών, δίπλα μας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.