Η αντίσταση στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, στην Ελλάδα,  πιθανότατα θα ξεκινήσει από υγειονομικούς του Βόλου.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα "Ταχυδρόμος" νοσηλευτές, γιατροί αλλά και προσωπικό εργολάβων που απασχολείται στο νοσοκομείο της θεσσαλικής πόλης ετοιμάζουν μπαράζ προσφυγών μέσω δικηγορικού γραφείου των Αθηνών.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 50 υγειονομικοί όλων των κατηγοριών που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα είναι αυτοί που θα αποτελέσουν πιθανότατα την πρώτη καταγεγγραμμένη πανελλαδικά νομική κίνηση κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Ως γνωστόν, σύμφωνα με εξαγγελίες, στα τηλεπαράθυρα, υπουργών της κυβέρνησης, ο εμβολιασμός όλων των υγειονομικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα καταστεί υποχρεωτικός από την 1η Σεπτεμβρίου.

Κατά την τοπική εφημερίδα οι ανεμβολίστοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του Βόλου είναι πολύ περισσότεροι και περιλαμβάνουν γιατρούς από 23 ειδικότητες.

Προσφυγή υγειονομικών και στην Ιταλία

Ήδη, όπως αναφέρει δημοσίευμα της DW, ιατροί και υγειονομικοί στην Ιταλία προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, αιτούμενοι να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τους κατά του κορωνοϊού.

Τριακόσιοι γιατροί και νοσοκόμοι της περιοχής της Λομβαρδίας προσέφυγαν στο διοικητικό δικαστήριο της περιφέρειάς τους, ζητώντας να κηρυχθεί αντισυνταγματική η υποχρέωση να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται στις πόλεις Μπρέσια, Μάντοβα, Κρεμόνα και Μπέργκαμο.


Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ορίζει με απόφασή της, ότι όποιος γιατρός, νοσοκόμος, ή μέλος του βοηθητικού προσωπικού των νοσοκομείων δεν θέλει να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού μπορεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του χρόνου. Η απόφαση έγινε δεκτή από τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας και τις ημέρες αυτές άρχισε να εφαρμόζεται.

Σύμφωνα με την προσφυγή που κατατέθηκε στο διοικητικό δικαστήριο της Λομβαρδίας, η συγκεκριμένη υποχρέωση δεν είναι νόμιμη, διότι, όπως τονίζεται «δεν συνάδει με το ιταλικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, ενώ αφορά ένα εμβόλιο για το οποίο κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.