Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που παιδιά με μια σαλαγκιά στο χέρι, περιδιαβαίναμε το μουράγιο στην παραλία των Μουδανιών και βγάζαμε καβουράκια, που ήταν γεμάτα τα βράχια της θάλασσας. Δείγμα για την τέλεια καθαρότητα των νερών. Ας θυμηθούμε ακόμα τους δεκάδες ερασιτέχνες ψαράδες που με τα φαναράκια τους και τα καρεκλάκια τους, στημένοι ο ένας δίπλα στον άλλο, κατά μήκος της προκυμαίας βγάζανε κάθε βράδυ τεράστιες μουρμούρες, εξασφαλίζοντας το γεύμα της επόμενης μέρας για την οικογένεια.

Περάσαν πολλά χρόνια από τότε .... Τα Μουδανιά μεγάλωσαν, χιλιάδες είναι οι νέοι μέτοικοι στην πόλη, που εξακολουθεί να είναι το διαμάντι της Χαλκιδικής. Πλέον δεν γνωρίζουμε αν οι υποδομές της πόλης καλύπτουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τις ανάγκες.
Απλά μια καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες προβληματίζει και ανησυχεί κατοίκους και επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Κυριακέλη, κάτοικο της περιοχής και ενεργό πολίτη, αφόρητη δυσοσμία επικρατεί στην θαλάσσια περιοχή δίπλα στην Μαρίνα των Ν. Μουδανιών που συνοδεύεται από αποκρουστικό αποχρωματισμού του θαλασσινού νερού. Το φαινόμενο έχει θορυβήσει τους κατοίκους καθώς είναι ενοχλητική η δυσοσμία στην γύρω περιοχή.

Το πρόβλημα εντόπισε ο ενεργός πολίτης, που δεν πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων αιρετών, ότι όλα βαίνουν καλώς, όταν απευθύνθηκε στις δημοτικές υπηρεσίες για να ενημερώσει και να πληροφορηθεί τις αιτίες που δημιουργούν το φαινόμενο.

Έτσι με δικά του έξοδα φρόντισε να πάρει δείγμα και να προχωρήσει σε εξέτασή του σε ανεξάρτητο εργαστήριο.

Τα αποτελέσματα τρομάζουν καθώς οι τιμές που δόθηκαν αντιστοιχούν σε βοθρολύματα και όχι σε θαλασσινό νερό, όπως του είπαν.

Έτσι δεν δίστασε, και καλώς, προέβη σε καταγγελία στις αρμόδιες λιμενικές αρχές.

Δημοσιεύμε το σχετικό βίντεο (από την VORIA) με δηλώσεις του ενεργού πολίτη, που μιλάει για το οικολογικό πρόβλημα.



Από την πλευτά των δημοτικών αρχών, εντελώς διαφορετική άποψη καταθέτει ο δήμαρχος κ. Μανώλης Καρράς. Κατ' αυτόν σύμφωνα με μετρήσεις που έκανε ο δήμος δεν υπάρχει πρόβλημα στην ποιότητα των υδάτων. «Τα λύματα είναι επεξεργασμένα και χλωριωμένα. Με το που έγινε η καταγγελία κινηθήκαμε άμεσα. Κάναμε τις αναλύσεις στο ΚΕΠΑΜΑΧ, που έδειξαν ότι δεν υπάρχει ζήτημα. Ο βιολογικός λειτουργεί άψογα. Μάλιστα, οι μετρήσεις μας αναρτώνται στη Γενική Γραμματεία Υδάτων και ελέγχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ποιά είναι η αλήθεια; Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις αρμόδιων φορέων που επιβάλλεται να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ σε αυτοψία και έλεγχο της καθαρότητας των υδάτων.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.