Πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος, αν δεν είσαι επικίνδυνος δολιοφθορέας για να ρίχνεις πυροτεχνήματα, χθες και προχθές βράδυ, στην Αγία Τριάδα. Ιδιαίτερα μετά το επί εβδομάδα παρανάλωμα πυρός που καταστρέφει την Ελλάδα μας.

Και το ερώτημα: Η αστυνομία θα κάνει επιτέλους τη δουλειά της;
Πρέπει να ξεκινήσει και εδώ νέο μέτωπο πυρκαγιάς;

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Ιούλιο 2004 αντιμετωπίσαμε πυρκαγιά στον οικισμό Πεύκων εξαιτίας ενός παρόμοιου ηλίθιου, που έριξε πυροτεχνήματα ενθουσιασμένος από την κατάκτηση του ευρωπαιού πρωταθλήματος 2004.


ΣΧΕΤΙΚΑ:

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, πληροφορεί το κοινό ότι η χρήση πυροτεχνημάτων που παρατηρείται σε διάφορες εκδηλώσεις όπως γενέθλια, γάμοι, βαπτίσεις, μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιές σε δάση, αγροτικές περιοχές, καθώς και σε υποστατικά.

Για τον λόγο αυτό, θεωρούνται ως σοβαρή απειλή για το φυσικό περιβάλλον, ιδιαίτερα σε αγροτικές και παραδασόβιες περιοχές, όπου η χρήση τους πιθανό να οδηγήσει στην πρόκληση πυρκαγιών, με απρόβλεπτες καταστροφικές συνέπειες.

Τονίζεται ότι οποιοδήποτε πρόσωπο τα χρησιμοποιεί χωρίς την εξασφάλιση σχετικής άδειας ή προκαλέσει πυρκαγιά ως αποτέλεσμα της χρήσης τους, είναι ένοχο αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης του υπόκειται σε αυστηρή ποινή φυλάκισης ή σε χρηματική ποινή ή και στις δύο αυτές ποινές.

Προτρέπεται το κοινό να μην χρησιμοποιεί πυροτεχνήματα χωρίς την εξασφάλιση σχετικής άδειας και όπου αντιλαμβάνεται πιθανή παρανομία να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό σταθμό ή τη Γραμμή του Πολίτη στο 1460.

Τέλος, παρακαλείται όποιος δει καπνό ή φωτιά να τηλεφωνήσει στο 1407 ή στο 112.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.