Όργιο αναλγησίας και σκληρότητας (ανεξάρτητα από τη νομιμοφάνεια των αποφάσεων) απέναντι στον γνωστό καστανά της Θεσσαλονίκης τόσο από το κράτος όσο κι από την δημοτική διοίκηση του Ζέρβα.

Η ιστορία είναι πασίγνωστη και έχει σοκάρει το πανελλήνιο.
Το 2015 έγινε γνωστή η επέλαση μιας ντουζίνας αστυνομικών που κλήθηκαν να συλλάβουν τον μεγάλο "εγκληματία", τον Γιώργο Δήμου στην πλατεία Αριστοτέλους επειδή είχε ανάψει την φουφού του και πουλούσε κάστανα στους διερχόμενους Θεσσαλονικείς, για να βγάλει το μεροκάματό του.
Οι εικόνες του λιπόθυμου καστανά και των αστυνομικών από πάνω του έκαναν αλγεινή εντύπωση και χαράχτηκαν στο συλλογικό υποσυνείδητο ως την σκληρότητα του καθεστώτος απέναντι σε ανθρώπους που βρίσκονται στα δίχτυα της φτώχειας. Θύμιζε την πολύ πετυχημένη διαφήμιση της κιτ-κατ με τον τελωνειακό που άφηνε να περάσουν τα πάντα και άσκησε την αυστηρότητά του σε μια ανύποπτη και τελείως νόμινη ηλικιωμένη επιβάτιδα.
Σύμφωνα με το σημερινό αποκαλυπτικό  ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 μαθαίνουμε πως το αρχικό διοικητικό πρόστιμο των 10.000 € που είχε επιβληθεί τότε στον καστανά έφτασε με τις προσαυξήσεις στις 106.000,50 €.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Όπου φτωχός και η μοίρα του:
Ξύπνησε το πρωί και όταν βγήκε από το αποθηκάκι που ζει σε μια στοά, είδε ότι έλειπε το καρότσι, μαζί με τα καλαμπόκια που είχε για πούλημα.
Τί έγινε;
Η δημοτική αστυνομία της διοίκησης Ζέρβας πραγματοποίησε επιχείρηση "σκούπα" και μάζεψε το καρότσι του βιοπαλαιστή.
Για να του το επιστρέψει πρέπει να καταβάλει 800 €.



Έλεος ανάλγητοι, έλεος σκληροί νομιμοφανείς δημοτικοί γραφειοκράτες, έλεος Ζέρβα .....
ΝΤΡΟΠΗ!!!!



* Η φωτο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, από το '18 στη ΔΕΘ, όπου είχε στήσει το καρότσι του και πρόβαλλε τον γολγοθά του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.