Ο Αγγλοσαξονικός άξονας συσπειρώνεται για να αντιμετωπίσει την Κίνα σε μια περίοδο που όλα αλλάζουν στην διεθνή σκακιέρα τονίζει ο καθηγητής του Παντείου, καθηγητής γεωπολιτικής και οικονομικής γεωγραφίας Γιάννης Μάζης, προσκεκλημένος στο Focus FM. 

Ο καθηγητής αναλύει τις γεωπολιτικές προεκτάσεις της κίνησης του Προέδρου Μπάιντεν και διατυπώνει το σαφες ερώτημα αν έχει προηγηθεί συνεννόηση με τον Πρόεδρο Πούτιν για μια τέτοια κίνηση, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό ρίσκο. 

Επίσης ο καθηγητής στέκεται στην ευκαιρία που παρουσιάζει αυτή η κίνηση για την χώρα μας με βάση την στήριξη που παρέχει η Γαλλία στην Ελλάδα όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, και την ευκαιρία που παρουσιάζεται ώστε η χώρα μας να δέσει τις συμμαχίες που χρειάζεται.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.