Δεν ξέρω για σας. Αλλά σε πείσμα της τάσης που παρατηρείται στην ελληνική κοινωνία (ιδιαίτερα στα νεώτερα μέλη της κυρίως) για αυξημένο ή και αλόγιστο καταναλωτισμό, από χρόνια (και όχι τώρα που υπερωρίμασα) παραμένω σταθερός πολέμιος της υπερκατανάλωσης. Μάλλον θα κατέτασσα τον εαυτό μου στην κατηγορία των αντικαταναλωτών, αυτών που αγοράζουν αγαθά σύμφωνα με τις ανάγκες τους και όχι για την ικανοποίηση του "ταμαχιού" της αγοράς (του μοντέρνου shopping).
Κλείνοντας την εισαγωγική μου παρένθεση, που δεν έχω διάθεση να αναλύσω, θα σας φανερώσω μια μετρημένη αγαπημένη μου ενασχόληση,   που με οδήγησε στην ανακάλυψη ενός ευρήματος μου, του τελευταίου καιρού,  που επισκέπτομαι τακτικά και καλύπτει αγοραστικές μου ανάγκες. Και με χαρά θα σας το συστήσω.

Δεν γνωρίζω πόσοι από σας έχετε την ευτυχία να διαθέτετε λίγα μέτρα γης. Μια μικρή έκταση κήπου, όπου μπορείτε να φτιάξετε το περιβόλι σας. Να καλλιεργείτε τα λαχανικά σας.
Εγώ κατάφερα να φτιάξω στην αυλή μου ένα χώρο ικανό να τροφοδοτήσει τις ανάγκες της οικογένειας για φρέσκα λαχανικά.
Αυτόν το καιρό, αφού εξαντλήθηκε η παραγωγή ντομάτας, ξεπάτωσα τα κουρασμένα φυτά και ετοίμασα το χώμα για την υποδοχή των χειμωνιάτικων που θα φυτέψω σε λίγες μέρες, όταν διαπιστώσω πως οι θερμοκρασίες τείνουν μειούμενες.

Και από πού θα εφοδιαστώ τα χειμωνιάτικα φυτά μου;


Από ένα φυτώριο, που είναι ένα διαμαντάκι στην περιοχή μας. Δεν είναι πολυτελέστατο, ούτε ακριβό.

Αλλά για δύο λόγους το χαρακτηρίζω ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ.

Πρώτον έχει μια καταπληκτική ποιότητα φυτών, μεγαλωμένα με αγάπη και μεράκι και σε πολύ καλές τιμές.
Δεύτερον και κυριότερο εξαιτίας ενός χαμόγελου και μιας μεγάλης καρδιάς. Ο ιδιοκτήτης του, ο Μανώλης Βαλαβάνης, ένας νέος επαγγελματίας είναι αυτός που σε κερδίζει με τις γνώσεις του, την αγάπη του για τη δουλειά του, την διάθεση να σε βοηθήσει σε ότι πιθανόν αντιμετωπίζεις σχετικά με τον κήπο σου και κυρίως με την ευχάριστη και πάντα καλοσυνάτη διάθεσή του.


ΦΥΤΩΡΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ


Από Περαία με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη (Περαίας - Θεσσαλονίκης) λίγο μετά το "μηδέν" (πρατήριο Shell) και πριν το Car Planet θα το συναντήσετε. Θα βρείτε όλα τα εποχιακά φυτά, λαχανικά αλλά και ανθοφόρα.
Σας περιμένουν τα αργυράνθημα ή χρυσάνθεμα που θα σας φτιάξουν την διάθεση όταν σε λίγες εβδομάδες θα ανθίσουν φέρνοντας στον χώρο σας το φθινόπωρο.


Σας περιμένουν πολλές ποικιλίες μαρουλιών, λάχανων, κουνουπιδιών, σέλινου αλλά και μια ευρηματική σύνθεση για να έχετε πάντα φρέσκα κρεμμυδάκια ακόμα και στο μπαλκόνι σας.

Ο Μανώλης με το χαμόγελο και τις όμορφες ιδέες του και συμβουλές του θα σας δείξει τον τρόπο για να αξιοποιήσετε την δημιουργική τάση στον κήπο σας ή στο μπαλκόνι σας, με λαχανικά , λουλούδια ή τα αρωματικά φυτά σας.


Τα Φυτώρια ΒΑΛΑΒΑΝΗ με χαρά θα σας βοηθήσουν επίσης, αν το θελήσετε να οργανώσετε τον κήπο σας, στον χώρο σας.
Σταματήστε, επισκεφτείτε τα και θα μας θυμηθείτε.

Στο 18ο χιλιόμετρο από Θεσσαλονίκη, στο μηδέν.
τηλ. 6984462190












Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.