Με μια ομολογουμένως σκληρή απάντηση τοποθετείται η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, μέσω ανακοίνωσης του Αντιδημάρχου Οικονομικών   στο δημοσίευμα του πρώην δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη για τους κυκλικούς κόμβους.

Μάλιστα ο 
Κωστής Κούτουκας επιλέγει να τιτλοφορήσει την απάντησή του με  

Το ψέμα θέλει καλό σενάριο και η αλήθεια… κότσια!
Απαρχαιωμένα σχέδια μιας αποτυχημένης Διοίκησης!


Δυστυχώς, αυτοί που θα έπρεπε να σιωπούν και να κρύβονται για όσα έπραξαν, αλλά και για όσα παρέλειψαν να πράξουν, κουνάνε σήμερα το δάχτυλο και συνεχίζουν με ψεύδη να παραπληροφορούν τους δημότες.
Δεν θα ασχοληθώ με την ουσία του έργου των κυκλικών κόμβων, είναι ξεκάθαρο στον καθένα ότι ο σημερινός Δήμαρχος θα τιμηθεί από τους δημότες για την πρωτοβουλία και το έργο του όταν έρθει η ώρα.
Αναφέρουν χωρίς ντροπή:
«Στις 13/3/2017 η δική μας Διοίκηση είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια, ένα έργο πνοής... που θα έλυνε μια για πάντα, το κυκλοφοριακό που ταλαιπωρεί την περιοχή δεκαετίες». Δηλαδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «την διαπλάτυνση και την πεζοδρόμηση της επαρχιακής οδού Περαίας – Μηχανιώνας».
Και συνεχίζει με παράπονο, αναφέροντας ότι ο κ. Τσαμασλής, όλο αυτό το έργο τους, το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων.

Η αλήθεια, όμως, δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω, όπως θα διαπιστώσετε.
1. Στις 13/3/2017 δεν υπέγραψε προγραμματική σύμβαση, όπως ψευδώς λέει (γι’ αυτό και δεν επισυνάπτεται), αλλά λήφθηκε η 474/2017 (ΑΔΑ 7Γ4ΞΩΡ2-0Ε3) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής με
την Περιφέρεια!
2. Η προγραμματική ήταν για τοπογραφικές και λοιπές μελέτες αξίας 69.921,81 ευρώ, τις οποίες θα χρηματοδοτούσε η Περιφέρεια και όχι, όπως αφήνεται να εννοηθεί, ότι με την προγραμματική αυτή θα διαπλατυνόταν ο δρόμος Περαίας Μηχανιώνας,μήκους 8 χλμ και δαπάνης, με τις ανάλογες απαλλοτριώσεις, περισσοτέρων των
30.000.000,00 ευρώ!
3. Ο νέος Δήμαρχος ψήφισε, ως Δημοτικός τότε σύμβουλος της αντιπολίτευσης, την  σύναψη της προγραμματικής σύμβασης, όπως έκανε πάντα για κάθε έργο του δήμου μικρό ή μεγάλο, όπως φαίνεται στην ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

Δυστυχώς, για τον τόπο μας κάποιοι κατ’ εξακολούθηση, παραπληροφορώντας, επιδιώκουν να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες!
Με το υπ’ αρ. 78432/19-12-2017 έγγραφο, που επισυνάπτω, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά τον έλεγχο νομιμότητας δεν ενέκρινε την απόφαση του Δ.Σ. για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με αποτέλεσμα την μη υπογραφή της!
Δηλαδή, όχι μόνο δεν ήταν ικανοί να απορροφήσουν αυτά τα 70.000 ευρώ από το 2017, αλλά το παρουσιάζουν ως έργο «πνοής» 30.000.000 ευρώ και φορτώνουν στον κ. Τσαμασλή ότι το κατήργησε παρ’ ότι γνωρίζουν ότι το ψήφισε!
Θα το ζήλευε και ο Γκέμπελς τέτοιο σκεπτικό!
Ενώ, λοιπόν, πέντε ολόκληρα χρόνια βουλιάζαμε στα σκουπίδια και δεν έκαναν τα αυτονόητα, θα μπορούσαν να κάνουν έργα πνοής;

Ψέματα, ψέματα, ψέματα, γι’ αυτό τους εγκατέλειψαν πρώτα οι δημότες με την ψήφο τους κι έπειτα οι δημοτικοί τους σύμβουλοι.
Ο τόπος μας χρειάζεται όραμα, σχέδιο και, φυσικά, απόλυτη ειλικρίνεια απέναντι στους δημότες, χαρακτηριστικά που τα έχει η νέα δημοτική αρχή, η οποία αγωνίζεται για το καλύτερο.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.