Τρεις ανεμβολίαστες μοναχές έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία 24ωρα. Όλες ήταν μέλη της ίδιας αδελφότητας όπου διαμένουν συνολικά 17 γυναίκες. Η μία μάλιστα αρνιόταν μέχρι την τελευταία στιγμή να πάει στο νοσοκομείο και όταν πια κλήθηκε εσπευσμένα το ΕΚΑΒ είχε ήδη φύγει από τη ζωή. Στο MEGA ο γιατρός της μονής και ο νομικός σύμβουλος της αδελφότητας, ο οποίος υποστηρίζει ότι από Κορονοϊό πέθαναν δύο γυναίκες.

Τρεις γυναίκες, όλες μέλη της αδελφότητας «Η Οσία Ξένη», στην ανατολική Θεσσαλονίκη έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό τις τελευταίες 8 ημέρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν ανεμβολίαστες.

Στην συγκεκριμένη αδελφότητα ζούνε 17 μοναχές και λαϊκές, και σύμφωνα με πληροφορίες μόνο οι 6 από αυτές είχαν εμβολιαστεί. Στις 29 Σεπτεμβρίου μια γυναίκα 82 ετών κατέληξε από κορονοϊό. Στις 6 Οκτωβρίου άλλη μια γυναίκα 78 ετών πέθανε επίσης από τον ίδιο λόγο – αν και από την αδελφότητα υποστηρίζουν ότι αιτία θανάτου είναι νεφρική ανεπάρκεια – και στις 7 Οκτωβρίου άφησε την τελευταία της πνοή η 62χρονη.

Σύμφωνα με τον γιατρό, που την παρακολουθούσε η 62χρονη γυναίκα δεν δεχόταν να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ο γιατρός της μονής πάντως υποστηρίζει ότι παρακολουθεί άλλες 3 γυναίκες με κορωνοϊό που βρίσκονται στην αδελφότητα, η οποία από πολλούς χαρακτηρίζεται ως προπύργιο των αρνητών.

Από την αδελφότητα πάντως υποστηρίζουν ότι δεν είναι αρνητές του εμβολιασμού και πως συνεργάζονται στενά με της αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της αδελφότητας, τα περιστατικά δηλώθηκαν στον ΕΟΔΥ πριν από 20 ημέρες, όταν καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα.

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει φτάσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, κάτι που σημαίνει ότι δεν έγινε η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση.

Φορείς αντιεμβολιασμού τα μοναστήρια

Χώρους υπερμετάδοσης και φορείς αντιεμβολιασμού χαρακτήρισε τα μοναστήρια ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.

«Πολύ μεγάλο ζήτημα του αντιεμβολιαστικού κινήματος εδράζεται στα 1.000 μοναστήρια της Ελλάδας. Τα μοναστήρια είναι φορείς αντιεμβολιασμού», δήλωσε.

Οι υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή για να εξακριβωθεί εάν υπάρχει εκτεταμένη διασπορά της νόσου από την συγκεκριμένη αδελφότητα.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.