Εξαπολύει μύδρους εναντίον της διοίκησης Τσαμασλή ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, κατηγορώντας τον για αθέτηση της δέσμευσής του για μείωση 24% στα δημοτικά τέλη.
Η ανακοίνωση Μαυρομάτη:

ΨΕΜΑ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΣΑΜΑΣΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ 24%
Το πρώτο πράγμα για το οποίο ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ο δήμαρχος πως θα έκανε από την επομένη κιόλας της εκλογής του, ήταν η άμεση μείωση των δημοτικών τελών κατά 24%. Ψέμα!

Από τότε πέρασαν 817 ημέρες (!!!), δύο χρόνια και τρείς μήνες και το υπεσχημένο 24% παραμένει απλησίαστο. Η περυσινή μείωση, μεσοσταθμικά, μετά κόπων και βασάνων άγγιξε το 11% (Δ.Τ. + Δ.Φ.) και φέτος αυτό που προτείνει η διοίκηση είναι απλά να μειώσει άλλο ένα 3,8% (Δ.Τ. + Δ.Φ.), παραπλανώντας ουσιαστικά τους πολίτες οι οποίοι, εν μέσω κρίσης, καλούνται να βάλουν και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ όλο αυτό θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί και μάλιστα χωρίς να υποχρεωθεί ο Δήμος να βγάλει λεφτά από τα ταμεία του!

Πως; Από τα έσοδα των αδήλωτων επιφανειών. Ήδη, με το νόμο 4647/19 έχουν εισρεύσει χρήματα και μάλιστα με 1 χρόνο αναδρομικά (περίπου 1.000.000 €), ενώ με τον νόμο 4830/21 αναμένονται και άλλα έσοδα από επιπλέον 200.000 τ.μ. τα οποία μαζί με την επιχορήγηση από το Υ.Π.ΕΣ. για την αγορά απορριμματοφόρων θα αγγίξουν ή και θα ξεπεράσουν, συνολικά, τα 2.000.000 €!

Η πρόταση της παράταξής μας, που αποτελεί και πρόταση τριών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλοντας να συμβάλει στο κοινό καλό, ώστε να ανακουφιστεί ο κόσμος σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, είναι μείωση ακόμη 12,5% των τελών.

Πόσο κοστίζει η μείωση, ώστε να ανασάνει ο κόσμος; Περίπου 400.000 €! Χρήματα, δηλαδή, που υπάρχουν και τα οποία ο κ. Τσαμασλής ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Και το ερώτημα είναι γιατί;

Για ποιο λόγο, ενώ υπάρχουν αυτά τα έσοδα, δεν πράττει το αυτονόητο;

Εάν στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αρνηθούν και αυτή την γόνιμη και συναινετική πρόταση των 3 παρατάξεων, τότε θα μιλάμε για κυνική άρνηση για 2η συνεχή χρονιά, για την οποία θα πρέπει να απολογηθεί προσωπικά ο κ. Τσαμασλής σε όλους τους συνδημότες μας.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.