Το παιχνίδι των ανακοινώσεων για τα δημοτικά τέλη μεταξύ διοίκησης και μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θερμαϊκού καλά κρατεί.
Το μπαλάκι πέρασε στην διοίκηση, που δια γραφίδος Κωστή Κούτουκα, και όχι και πάλι του Δημάρχου (που προφανώς εξουσιοδότησε τον "αντ'αυτού" όπως αρέσκεται να κατηγορείται από τον "πρώην"), απαντά με ένα αιχμηρό κείμενο παραθέτωντας αριθμούς που δείχνουν πως τώρα υπάρχει περισσότερη  ελάφρυνση στα δημοτικά τέλη σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση Μαυρομάτη. 
Βέβαια τα οικονομικά στοιχεία που σπερματικά αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της διοίκησης, για να αντιστρέψει την εικόνα, σηκώνουν πολύ συζήτηση και εν κατακλείδι ο πληττώμενος δημότης παρά τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις γνωρίζει καλύτερα από ποιον "χαρατσώθηκε" περισσότερο ή λιγότερο .....
Η ανάρτηση-απάντηση του Κωστή Κούτουκα:


Κοίτα ποιος μιλάει!

Διαμαρτύρεται και χύνει κροκοδείλια δάκρυα σαν να είναι ο προστάτης της τσέπης των δημοτών, ένας σύγχρονος «Ρομπέν των δασών» που αγωνιά να μειωθούν τα τέλη «ώστε να ανασάνει ο κόσμος», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει!

Τι έκανε όμως ο ίδιος όταν είχε και το μαχαίρι και το πεπόνι;

Για πέντε ολόκληρα χρόνια, από το 2014 εισέπραττε περίπου 6.000.000 ευρώ ανά έτος, δηλαδή 30.000.000 ευρώ συνολικά στην πενταετία και επέστρεψε στο τελευταίο έτος του, το 2018, στους δημότες 180.000 ευρώ μειώνοντας τα τέλη 3%.

Αυτή ήταν η συνεισφορά του στους οικογενειακούς και επιχειρησιακούς προϋπολογισμούς των δημοτών στην πιο δύσκολη φάση της οικονομικής κρίσης τα έτη 2014-2019!

Παρότι όμως έβγαλε από τις τσέπες των δημοτών 30.000.000 ευρώ, το αποτέλεσμα της οικονομικής του διαχείρισης ήταν να αφήνει τόνους σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων μπροστά σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά του δήμου!

Τι έκανε όμως ο Γιώργος Τσαμασλής που τον κατηγορεί για «ψέμα»!

Το 2019 την χρονιά που ανέλαβε μείωσε τα τέλη 6%, δηλ. κατά 360.000 ευρώ.

Το 2020 μείωσε τα τέλη 12%, δηλ. κατά 700.000 ευρώ.

Το 2021 προτείνει μείωση 5%, δηλ. κατά 300.000 ευρώ.

Δηλαδή, για να καταλάβουμε το μέγεθος των μειώσεων, το 2022 οι δημότες θα πληρώσουν δημοτικά τέλη κατά 1.360.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2018!

Στην τετραετία ο Δήμαρχος με την στρατηγική του καθώς και η νέα διοίκηση, περιλαμβανομένων των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων και των λοιπών παρατάξεων που την εμπιστεύονται και την στηρίζουν συμμετέχοντας σε αυτήν, με το έργο της θα επιστρέψει συνολικά στους δημότες περισσότερα από 4.000.000 ευρώ.

Η τεράστια διαφορά με το παρελθόν δεν είναι μόνο οι μειώσεις των τελών, αλλά η ποιότητα στο περιβάλλον που ζούμε, τα σκουπίδια και τα ογκώδη που αποτελούν παρελθόν!

Κλείνοντας, θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν απευθύνονται σε πρόβατα αλλά σε νοήμονες πολίτες, οι οποίοι τους απέδειξαν στις τελευταίες εκλογές ότι το ψέμα και την υποκρισία ξέρουν να την τιμωρούν.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Κύριε Κούτουκα πού εμφανίζεται η μείωση του 12% στα δημοτικά τέλη; Στούς λογαριασμούς της ΔΕΗ ο συντελεστής γιά το Μεσημέρι παραμένει στο 1,95€/τμ από την αρχή του έτους μέχρι προ μηνός. Πως υπολογίζετε τη ν μείωση αυτή; Στον κ Τζέκο ο οποίος σας έθεσε ανάλογη ερώτηση απαντήσατε ότι η απόφαση της μείωσης απορρίφθηκε από την περιφέρεια καί όταν λυθεί το πρόβλημα θα υπάρξει αναδρομική μείωση από ημερομηνία πού αναφέρεται στην σχετική απόφαση.Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έγινε όπωςδεν έγινε καί η μείωση του 12%.Τέλος δεν αναφέρθηκε ποτέ καί από κανέναν πως δικαιολογούνται τα υπέρογκα αυτά δημοτικά τέλη αφού οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου προς τους δημότες είναι επιεικώς ανύπαρκτες. Ίσως θα πρέπει να σας προβληματίσει η πολιτική άλλων δήμων(Θεσσαλονίκης 0,95€/τμ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.