Πρόσφατα, συμπτωματικά προφανώς, επιλέχθηκα να απαντήσω σε μια έρευνα κοινής γνώμης (δημοσκόπηση που μάλλον πληρώθηκε από κάποιον φέρελπι υποψήφιο ή τον νυν δήμαρχο Θερμαϊκού).

Αν εξαιρέσω τις τετριμμένες ερωτήσεις του στυλ Είναι τώρα καλύτερη η κατάσταση στο δήμο σας ή πριν; Πόσο βαθμολογείτε τη νέα δημοτική αρχή; Ποιόν θα ψηφίζατε αν γινόταν τώρα εκλογές κλπ  στις οποίες από "υποχρέωση" ευγενείας  αποκρίθηκα, η απάντησή μου (και δεν είμαι σίγουρος αν έδωσα την σωστή) στο ερώτημα ποιό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του δήμου Θερμαϊκού, ήταν η κατάσταση των δρόμων και των ανύπαρκτων πεζοδρομίων, κυρίως οι λακούβες και το άθλιο οδόστρωμα.

Να που και με χθεσινό δελτίο τύπου η παράταξη Θερμαϊκός -Νέα Πορεία επικεντρώνεται, εν είδει ρεπορτάζ, στο ίδιο θέμα, με την εικόνα που παρουσιάζουν οι δρόμοι του δήμου και μάλιστα το συνοδεύει με πλήθος αποδεικτικών φωτογραφιών.

Δυστυχώς δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε πως οι λακκούβες δεν έγιναν την τελευταία διετία μόνο αλλά οι κακοτεχνίες στο οδόστρωμα είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που αγγίζει όλες τις προηγούμενες διοικήσεις όπως και την σημερινή.
Πληροφοριακά δε να αναφέρουμε πως ήδη ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο (δεν ξέρουμε αν είναι ο καταλληλότερος καιρός γι' αυτό) που θα καλύψει (ελπίζουμε άρτια τεχνικά) τις παγίδες που συναντάνε σχεδόν σε όλους τους δρόμους του δήμοι οι οδηγοί φίλοι μας.

Το δελτίο τύπου:

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΓΕΜΑΤΟΙ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ, ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Είναι η γεγονός ότι όλοι οι δρόμοι του Δήμου μας είναι γεμάτοι γεμάτοι λακκούβες και παγίδες τόσο για πεζούς όσο και για οδηγούς. Η εικόνα αυτή αποτυπώνει την αδιαφορία της διοίκησης για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Υπό τις συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους μας, η λέξη «ασφάλεια», δυστυχώς, αποτελεί ανέκδοτο.

Λακκούβες τεραστίων διαστάσεων, εγκυμονούν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα όλων μας, δεδομένου πως είναι τόσο απότομες και μη ορατές από μακριά, που το λιγότερο που μπορούν να προκαλέσουν είναι σημαντική ζημιά στο κάθε διερχόμενο όχημα.

Και η ζημιά στο αυτοκίνητο είναι το λιγότερο μπροστά στη σκέψη πως μπορεί κάποια πρόσκρουση να οδηγήσει άνθρωπο στο νοσοκομείο. Από το πουθενά, χωρίς κανέναν λόγο. Επειδή κάποιοι αδιαφορούν…

Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση οι αγροτικοί δρόμοι. Οι αγρότες, οι επαγγελματίες συμπολίτες μας και όχι μόνο διαμαρτύρονται έντονα, καθώς υπ΄ αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει, όντας αναγκασμένοι να κάνουν… σλάλομ για να αποφύγουν το ατύχημα.

Κύριοι δηλώσατε ότι για την απώλεια έργων εκατομμυρίων ευρώ ΦΤΑΙΝΕ οι υπηρεσίες του Δήμου.

Για κατάσταση του οδικού δικτύου ποιον θα βρείτε να φορτώσετε την ανικανότητα σας;

Τι περιμένετε; Να θρηνήσουμε θύματα;
























Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Κόψε τα γελοία "Δελτία Τύπου" μαυρομάτη γιατί σε παίρνοει ο κόσμος στο "ψιλό" με κάτι τέτοια. Δελτία τύπου εκδίδονται σε άλλες περιπτώσεις καημένε... Δεν είναι άθλια η κατάσταση στους δρόμους. Είναι τρισάθλια! Ακριβώς όπως και τότε που ήσουν και ΄συ δήμαρχος !!!! Ολα τα άλλα είναι τζάμπα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.