Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, το διήμερο 15 και 16 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο των περιοδειών και συναντήσεων που πραγματοποιεί σε ολόκληρη τη χώρα, με μέλη και φίλους της Πλεύσης Ελευθερίας για την οργάνωση και προετοιμασία του Κόμματος να ανταποκριθεί στη σημερινή συγκυρία.

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, κατά την παραμονή της στην Θεσσαλονίκη, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με πολίτες που της μετέφεραν τις αγωνίες τους για την εκρηκτική εξάπλωση του Κορονοϊού και την αδυναμία ανταπόκρισης του Συστήματος Υγείας, αλλά και αναφέρθηκαν στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει επί δεκαετίες η συμπρωτεύουσα, με έμφαση στο κυκλοφοριακό, τα ανεπαρκή και ακατάλληλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και την εκτίναξη της ανεργίας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποσχέθηκε στους Θεσσαλονικείς ότι, όλα τα ζητήματα τα οποία συνεχίζουν να κρατούν τη συμπρωτεύουσα καθηλωμένη, θα αναδειχθούν και θα τεθούν εμφατικά προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και προς την Κυβέρνηση, με τη μορφή δημόσιων ερωτήσεων που χρήζουν άμεσων και πειστικών απαντήσεων, μέσα από τη διαδικασία του Εξωκοινοβουλευτικού Ελέγχου, τη νέα πρωτοβουλία της Πλεύσης Ελευθερίας.

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κάλεσε τους Θεσσαλονικείς, αλλά και ευρύτερα τους κατοίκους της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας να συμμετάσχουν και να συμβάλουν με τις δικές τους ερωτήσεις στη διαδικασία του Εξωκοινοβουλευτικού Ελέγχου.«Εμείς έχουμε ξεκινήσει, ως Πλεύση Ελευθερίας, από τον προηγούμενο μήνα, μία πρωτοβουλία που λέγεται Εξωκοινοβουλευτικός Έλεγχος και είναι η δική μας συμβολή στο να κάνουμε ερωτήσεις και κοινοβουλευτικό έλεγχο στην Κυβέρνηση, που δεν κάνουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Θα κάνουμε και ερωτήσεις για τη Θεσσαλονίκη, για τη Βόρεια Ελλάδα, οπότε σας προσκαλώ τα θέματα που θεωρείτε ότι η Κυβέρνηση δεν απαντάει, να μας τα θέτετε» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη, παραχώρησε δύο συνεντεύξεις (στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη, όπως επίσης, στην Εγνατία Τηλεόραση και στον δημοσιογράφο Λάζαρο Λαζάρου).

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, ερωτηθείσα σχετικά με τη νέα έξαρση της Πανδημίας του Κορονοϊού και τους κυβερνητικούς χειρισμούς, έκανε λόγο για «τρομακτική αποτυχία της Κυβέρνησης», η οποία 20 μήνες μετά την εμφάνιση της Πανδημίας, κι αφού άφησε ανοχύρωτο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, επιλέγει τώρα, να ρίξει τις ευθύνες στην κοινωνία και στους πολίτες. Συμπλήρωσε ακόμη ότι, όλοι όσοι πλήττονται από το νέο κύμα της Πανδημίας, θα πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά ώστε να καταφέρουν να κρατηθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στα πόδια τους. «Η Κυβέρνηση μετέρχεται διάφορα σενάρια για το πώς δεν θα ενισχυθεί η κοινωνία και η οικονομία και πώς θα μετακυλιστούν όλα στους πολίτες. Ο κύριος Μητσοτάκης ας ετοιμαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη και στον κρατικό κορβανά γιατί δεν μετακυλίεται άλλο το βάρος της ευθύνης της Πανδημίας στους ανθρώπους της καθημερινότητας, στους πολίτες, στους επιχειρηματίες, στους εργαζομένους» , τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Άσκησε, παράλληλα, κριτική στη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, την οποία χαρακτήρισε ανεύθυνη, σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ τζογάρει πάνω στην Πανδημία και στους θανάτους», προσθέτοντας πως, αντί αυτής της ανεπίτρεπτης πολιτικής στάσης, θα έπρεπε να προτείνει λύσεις και σχέδιο. «Από τα βασικά προβλήματα της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα είναι ότι, δυστυχώς, δεν υπάρχει αξιόπιστη κοινοβουλευτική αντιπολίτευση. Ούτε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ούτε και τα άλλα κόμματα της Βουλής, επιτελούν το ρόλο που θεσμικά πρέπει να έχει η Αντιπολίτευση της χώρας. Με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να παίζει μόνη της και πολλές φορές να αυθαιρετεί χωρίς να υφίσταται κανένα δημοκρατικό έλεγχο, δεδομένου ότι δεν συνιστούν αξιόπιστη πηγή ελέγχου κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει κάνει τα ίδια και χειρότερα», επισήμανε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε την άμεση αναγκαιότητα να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καλώντας την Κυβέρνηση να πάψει να εθελοτυφλεί και να υποκρίνεται: «Είναι πασίδηλο ότι αυτή τη στιγμή είμαστε με τις ΜΕΘ υπερπλήρεις, υπάρχει πραγματικό αδιέξοδο στη νοσηλεία όχι μόνο ασθενών με Κορονοϊό, αλλά και ασθενών με άλλες παθήσεις και με ζωτικές ανάγκες. Είναι πασίδηλο ότι έπρεπε να έχει γίνει κάτι νωρίτερα και δεν έγινε. Και επίσης είναι πασίδηλο ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση ακροβατεί προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη διακήρυξη ότι «δεν θα κάνει lockdown» . Και προσπαθεί να αντιμεταθέσει και να ρίξει την ευθύνη στην κοινωνία. Η κοινωνία έχει τη δική της ευθύνη και ο καθένας από μας την ευθύνη του, από κει και πέρα αυτό δεν εξαλείφει σε καμία περίπτωση την ευθύνη της Κυβέρνησης, που είναι η κυρίαρχη».



Η συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Status 107,7 και στον Δημήτρη Βενιέρη: https://www.plefsieleftherias.gr/

Η συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Εγνατία Τηλεόραση και στον Λάζαρο Λαζάρου https://www.plefsieleftherias.gr/



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.