Τη δική της πρόταση στην κατηγορία των μικρών οχημάτων πόλης που κινούνται με ρεύμα έκανε γνωστή η Spyros Panopoulos Automotive. Στόχος να είναι έτοιμο το πρωτότυπο μέχρι το 2023.

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν αρχίσει να πληθαίνουν. Ολοένα και περισσότερες εταιρείες παρουσιάζουν νέα μοντέλα και προτάσεις. Οι ανάγκες αλλάζουν, το ίδιο οι συνήθειες, ακόμα και τα γούστα των οδηγών. Τα επόμενα χρόνια τα μικρά οχήματα πόλης θα επικρατήσουν και θα υπάρχει πληθώρα επιλογών.

Μέσα σε αυτόν τον καταιγισμό νέων μοντέλων υπάρχουν και προτάσεις που προέρχονται από την χώρα μας. Μία εξ’ αυτών είναι της εταιρείας Spyros Panopoulos Automotive.

Τη Δευτέρα το βράδυ ο επικεφαλής της ελληνικής εταιρείας Σπύρος Πανόπουλος έδωσε στην δημοσιότητα μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας τις εικόνες του πρώτου ελληνικού υπεραυτοκινήτου με την ονομασία Chaos. Ωστόσο, μαζί με το συγκεκριμένο όχημα των 3.000 ίππων με το οποίο θέλει να σπάσει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας, μας έδειξε και τα σχέδια του… Cubicle.



Έτοιμο τέλη του 2022

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που επικεντρώνονται στην πρακτικότητα και στην «πράσινη» μετακίνηση κυρίως εντός πόλης. Σύμφωνα με την εταιρεία το Cubicle θα έχει απόδοση 220 ίππους. Η αυτονομία του θα αγγίζει τα 250 χιλιόμετρα.

Η τιμή του και όπως αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξη ο Σπύρος Πανόπουλος θα κυμαίνεται στις 27.000 με 28.000 ευρώ. Ωστόσο με την κρατική επιδότηση θα πέφτει κοντά στις 22.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το Cubicle θα υπάρχει ως πρωτότυπο μέχρι τα τέλη του 2022 και αν όλα κυλίσουν ομαλά ίσως το δούμε στους δρόμους το 2023.

Στόχος της Spyros Panopoulos Automotive είναι να φτάσει σε μέγιστη παραγωγή τις 10.000 μονάδες ανά έτος, προκειμένου να μπορούν να καλυφτούν οι ανάγκες της εγχώριας αγοράς.





πηγή





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.