© Φωτογραφία : Pixabay/Narupon Promvichai

Η γιατρός Έλενα Μαλίσεβα προειδοποίησε ότι ο μαϊντανός αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβων αίματος κατά 20 φορές.
Ποια τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο θρόμβωσης εξήγησε ο ανοσολόγος και καθηγητής Αντρέι Προντέους σε συνέντευξή του σε ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι.
Ο καθηγητής σημείωσε ότι η πιθανότητα θρόμβωσης αυξάνεται στους ηλικιωμένους, που πάσχουν από κιρσούς, καρδιαγγειακά νοσήματα και κάνουν καθιστική ζωή. Αυτά τα άτομα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ, η οποία προκαλεί πήξη του αίματος και μπορεί να δημιουργήσει θρομβώσεις.

«Τα τρία προϊόντα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ είναι ο μαϊντανός, το σπανάκι και ο βασιλικός. [...] Ο μαϊντανός όμως είναι ο απόλυτος πρωταθλητής: Τα 100 γραμμάρια μαϊντανού περιέχουν 20 ημερήσιες δόσεις βιταμίνης Κ. [...] Ο βασιλικός και το σπανάκι, με τη σειρά τους, περιέχουν επτά και έξι ημερήσιες δόσεις αντίστοιχα» εξήγησε ο Αντρέι Προντέους.

Ο κίνδυνος για θρόμβωση από τον μαϊντανό

Η γιατρός Έλενα Μαλίσεβα συμφωνώντας με τον καθηγητή, συμπλήρωσε ότι η πολλαπλάσια ποσότητα βιταμίνης Κ που περιέχει ο μαϊντανός αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μας.

Δηλαδή, οι κίνδυνοι θρόμβων αίματος είναι 20 φορές υψηλότεροι.

Κλείνοντας, τόνισε, ότι όλοι οι νοσούντες με αθηροσκλήρωση, κιρσούς και οι ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα πρέπει να αποκλείσουν από τη διατροφή τους τον μαϊντανό, τον βασιλικό και το σπανάκι.



πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.